Nytt

Tre personer ble sent fredag kveld skutt i København, to av dem var tilfeldig forbipasserende.

Politiet rykket ut til Nørrebro etter meldinger om skyting klokken 21.09.

– Det er udtryk for en meget afstumpet voldsparathed, når der bliver skudt på åben gade, sier politidirektør Anne Tønnes.

Ekstra Bladet melder at det ble løsnet mer enn ti skudd på stedet.

To tilfeldig forbipasserende i hver sin bil ble truffet da ukjente gjerningsmenn åpnet ild på Nørrebro.

– To udenforstående borgere på ca. 50 år, der sad i to forskellige biler blev ramt – den ene i armen og den anden i skulderen. De er ikke i kritisk tilstand, skriver København politi i en pressemelding.

Litt over midnatt meldte politiet at en 19-åring er kritisk skadet.

Ifølge politiet var 19-åringen og en 22-årig kamerat mål for skytingen.

Politiet var tilstede i området, da betjentene plutselig hørte en skuddsalve:

– De løber derfor mod stedet, og da de kommer frem ligger der altså flere sårede på vejen, sier politiets kommunikasjonsmedarbeider Rasmus Schultz til Ekstra Bladet.

– Umiddelbart er det vores vurdering, at skyderiet har relation til den verserende konflikt, der har udspillet sig over den seneste uge, sier politiinspektør Torben Svarrer med henvisning til et oppgjør i gjengmiljøet.

Skyteepisoden er den åttende i og omkring København den siste uka. Ifølge politiet er det oppgjør i gjengmiljøet som ligger bak flere av dem, inkludert episoden fredag kveld.

Politidirektøren i København, Anne Tønnes, opplyste tidligere i uka at de mange skyteepisodene skyldes en splittelse i en av byens gjenger, Brothas.