Malmö opplevde to drap på fire timer onsdag. På ettermiddagen ble en mann skutt og drept, på kvelden ble en mann stukket i hjel.

Ved 16-tiden ble en 25-åring funnet skutt og drept i boligområdet Bunkeflostrand. Fire personer er pågrepet i forbindelse med drapet, alle mistenkt for medvirkning. Ifølge danske Ekstra Bladet var mannen dansk statsborger. Avisen skriver også at et ledende gjengmedlem nå er pågrepet.

Et højtstående medlem af NNV (Nørrebro og Nordvest, red.) er blandt de fire mænd, der er anholdt efter drabet på en dansker i Malmø.

Det erfarer Ekstra Bladet fra flere af hinanden uafhængige kilder.

Manden er 26 år og dansk statsborger.

Også en svensk bandeleder skal være anholdt.

Fire timer etter skuddrapet, som skjedde på åpen gate, ble en mann i 30-årene drept med stikkvåpen under det som omtales som en slåsskamp utenfor Almhög i Malmö. Politiet ble varslet klokken 20.21.

Mannen ble brakt til sykehus med ambulanse, hvor han døde av skadene. Politiet etterlyser én eller flere gjerningsmenn.

Kjent for politiet

Den 25-årige danske statsborgeren var kjent for politiet og hadde en relasjon til en frisør i Rødovre utenfor København, skriver Ekstra Bladet.

Frisørsalongen ble 3. desember angrepet av væpnede menn, hvorpå en mann ble drept og to andre såret. Tidligere har dansk politi opplyst at svenske gjengkriminelle har vært involvert i flere skyteepisoder i København-området den siste tiden.

Det skal ikke være noen sammenheng mellom de to drapene i Malmö.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.