Sveriges justisminister Gunnar Strömmer kaller de mange voldshendelsene i Stockholm i det siste for «eksepsjonelt». Lørdag kom det enda en melding om skyting.

– Vi må være ærlige med våre medborgere og konstatere at det dreier seg om hensynsløse og likegyldige kriminelle. Derfor er det så utrolig viktig at vi ikke sløves, sa Strömmer da han lørdag besøkte bydelen Solna der en person ble skutt og drept fredag kveld.

Lørdag ettermiddag melder svensk TV4 om at det ble avfyrt flere skudd i bydelen Enskededalen og at en person er skadd. Kort tid etter ble tre personer pågrepet, ifølge avisa Expressen.

Tidligere på fredagen var det to skyteepisoder andre steder i Stockholm, men her er det ikke meldt om personskader.

Det har vært mange voldsforbrytelser i den svenske hovedstaden den siste tiden, og politiet har besluttet å erklære en såkalt særskilt hendelse. Det innebærer noe som ordinær politivirksomhet ikke er tilrettelagt for, og derfor må håndteres med for eksempel ekstra mange politifolk eller spesialkompetanse.

Natt til fredag ble det skutt mot en leilighet i Farsta sør i Stockholm. Natt til torsdag var det to skytinger mot leiligheter i ulike deler av Stockholm, og torsdag kveld skjedde det en eksplosjon i et trapperom i Årsta.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.