Den danske utlendings- og integrasjonsministeren Inger Støjberg.

Forbrytelser mot barn skal gjøre at man mister muligheten for statsborgerskap, foreslår den danske regjeringen.

Utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg går i et intervju med Ritzau i dag også inn for å nekte statsborgerskap for oppfordring til vold mot jøder og homoseksuelle:

– For mig er det helt principielt, at hvis man er dømt for bandekriminalitet, hvis man som imam har opfordret til vold eller drab på jøder eller homoseksuelle, eller hvis man har begået vold mod sine børn som led i opdragelsen, så skal man ikke være dansker.

Hvis man begår vold eller seksuelle overgrep mot barn skal man straffes, og dersom man er utenlandsk statsborger skal man utvises, skriver representanter for de tre regjeringspartiene i et innlegg i Jyllands Posten.

Hvem kan forestille sig noget værre end forbrydelser mod børn? Vi kan ikke, og det burde være en selvfølge, at man ikke slår sine børn, ikke gifter sig med børn og ikke har sex med børn. Børn er børn, og de skal beskyttes mod overgreb fra voksne. Ingen normer eller traditioner kan undskylde, at man ikke behandler børn ordentligt.

Hvis man begår vold eller seksuelle overgreb mod et barn, skal man straffes. Hvis man er udenlandsk statsborger, skal man udvises. Er det ikke muligt, skal man i hvert fald ikke kunne få dansk statsborgerskab. Har man dén slags tilbøjeligheder eller syn på børns forhold til voksne, har man ikke fortjent den beskyttelse, som følger med det danske pas.

Et statsborgerskab er en gave, og mennesker, der gør børn ondt, har ikke fortjent den gave.

En av dem er Laura Lindahl fra Liberal Alliance, som tirsdag kveld lanserte forslaget i dansk TV2.

«Statsborgerskab er en stor gave. Og mennesker der er voldelige over for børn eller har misbrugt dem seksuelt, kan ikke få dansk statsborgerskab. De skal ikke belønnes. Så enkelt er det», sa Lindahl.

Hun håper at forslaget vil virke forebyggende.

I dag er reglerne sådan, at kriminalitet af en vis alvor begået af udlændinge medfører permanent udelukkelse fra at blive dansk statsborger.

(…)

Hele vores system for at opnå statsborgerskab bygger på, at den enkelte gør en indsats, tilegner sig det danske sprog og lærer danske normer, kultur og værdier. Det trækker i den totalt modsatte retning, hvis man begår kriminalitet, mens man er i den proces.

Regeringspartierne mener, at domme for vold mod børn og for seksualforbrydelser mod børn skal føjes til listen over domme, der permanent udelukker en udlænding i Danmark fra at blive dansk statsborger.

Hvis man forbryder sig mod dansk ret og normer på dette meget vigtige område, er det i og for sig ligegyldigt, hvor mange danskkurser man har bestået, om man er selvforsørgende eller på anden vis opfylder kravene for at komme nærmere dansk statsborgerskab. Hvis man vil være dansker i juridisk forstand, må man rette sig efter, at vold og seksuelle overgreb mod børn ikke kan accepteres.

Regeringen har dessuten foreslått at mennesker som er dømt for gjengkriminalitet mister retten til dansk statsborgerskap for all fremtid.

De to andre forfatterne til innlegget er Jan E. Jørgensen fra Venstre og Naser Khader fra De Konservative.

 

Forbrydelser mod børn skal udelukke statsborgerskab

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.