Feature

Thilo Sarrazin:

Slik jeg ser det finnes det mindre moralsk mot og uavhengig tenkning i politikk og media idag enn det gjorde i Weimarrepublikken eller i de første tiårene av Forbundsrepublikken.

I løpet av de siste månedene har jeg reist gjennom hele republikken til forelesninger og arrangementer. Hvert arrangement var utsolgt, enten salen rommet to hundre eller ni hundre gjester. Publikum er i alle aldre, særlig overraskende er det høye antallet av unge mennesker. Overalt, på jernbaneperrongen, i toget og på gaten blir jeg stanset, og alltid med et nesten rørende takk for boken. Uansett hva man måtte synes om innholdet, har boken åpenbart fyllt et dyptsittende, følelsesmessig behov. Og det er ikke først og fremst de frustrerte på 60+ som er å regne som fans; disse forstår uansett ikke verden, hevdes det jo. Nei, det er i langt større grad ungdommen og de yngre årgangene, i tillegg til overraskende mange barn av innvandrere.

Thilo Sarrazin gjør opp status

oversettelse: Camelot