Nytt

Det tyske bladet Titanic utkom Langredag med en heller spesiell forside: en katolsk prest står foran Jesus på korset i en positur som om han har oralsex med Frelseren. Redaktøren bedyrer at det var ikke meningen, men protestene er mange.

Når dette er verdt å registrere kan en grunn være å reflektere over hva pressen tør når det gjelder kristendommen, og hva de avholder seg fra når det gjelder en annen religion. Det er utenkelig at et tysk magasin ville turt noe lignende med Muhammed og en imam.

Blandt andet har det tyske pressenævn modtaget mere end 100 klager, hvilket nærmer sig klageniveauet i 2006, da den tyske avis Die Welt genoptrykte de danske Muhammed-tegninger, og magasinets tegner og redaktører er blevet anmeldt til politiet.

Egentlig var Jesus-tegningen ment som en humoristisk kommentar til de seneste afsløringer om, at mere end 250 mennesker i Tyskland er blevet seksuelt misbrugt i kirken gennem de seneste årtier.

Redaktøren Leo Fischer sier redaksjonen er sjokkert. De hadde ikke tenkt på at bildet kunne tolkes seksuelt.

Katolikker rasende over Jesus-tegning