Kommentar

De to som lager tegnefilmserien «South Park», Matt Stone og Trey Parker, ønsket å lage en episode der det ble vist en tegning av profeten Muhammed. Men selskapet med senderettighetene, Comedy Central, sa nei av sikkerhetsgrunner. Det gjorde tegnerne rasende.

Amerikanske medier holdt Jyllands-Posten og karikaturstriden på armlengdes avstand. Det var ikke slik at amerikanske medier kom løpende for å vise solidaritet med ytringsfriheten.

Men tegnerne Matt Stone og Trey Parker ble engasjert. Det er kanskje ikke tilfeldig at det er folk som lever av humor og satire som ser faren hvis «følelser» skal bli rettesnor?

Men tv-netværket Comedy Central sagde nej til tegningen. Beslutningen blev truffet ud fra et hensyn til den offentlige sikkerhed, lød forklaringen.

Det gjorde Matt Stone og Trey Parker så vrede, at de anklagede tv-netværket for hykleri, og i den seneste tegnefilm har de i stedet indlagt en tegning, hvor Jesus forretter sin nødtørft på præsident George W. Bush og det amerikanske flag.

Den tegning vises, efter at figuren Kyle først har forsøgt at overtale en direktør fra tv-selskabet Fox til at vise en tegning af profeten. I stedet vises et skilt med teksten «Comedy Central har afvist at bringe en billede af profeten Muhammed på sit netværk.»

Det efterfølges af tegningen af Jesus, Bush og det amerikanske flag.

Noen vil utvilsomt finne dette smakløst, men tegnerne ønsket å vise fingeren til Comedy Central og samtidig demonstrere at både Jesus og Bush tåler ganske mye.

Tegnere lader vrede gå ud over præsident Bush