Nytt

En høytstående leder i den tyske sentralbanken har kommet med uttalelser om landets store tyrkiske befolkning som har skapt bråk i Tyrkia og problemer for han selv på hjemmebane.

Dr Thilo Sarrazin uttalte til det europeiske kulturmagasinet Lettre International at tyrkere med lav IQ og dårlig kultur for barneoppdragelse «beseiret Tyskland» ved hjelp av store fødselstall.

«Et stort antall arabere og tyrkere i Berlin, som har økt betraktelig på grunn av en feilslått politikk, har ingen annen produktiv funksjon enn grønnsakssalg.»

«Underklassene står for 40% av fødslene. Vår utdannede befolkning blir bare dummere og dummere. I tillegg kultiverer de en aggressiv og bakstreversk mentalitet. Det er en skandale at tyrkiske gutter ikke vil lytte til sine kvinnelige lærere fordi kulturen lærer dem dette.»

«Jeg ville heller hatt østeuropeiske jøder med in IQ 15% høyere enn tyskere flest.»

Uttalelsene har skapt furore, særlig på bakgrunn av Tysklands historie. Sentralbankens øverste leder Axel Weber, som var i Tyrkia da uttalelsene ble kjent, måtte ha beskyttelse. Dr Sarrazin er for tiden under etterforskning og kan bli tiltalt for rasisme.

Ifølge Süddeutsche Zeitung ble intervjuet godkjent av Axel Weber, med noen anmerkninger.

The Telegraph