Nytt

Et tysk forlag har kansellert publiseringen av en krimroman om et æresdrap på en muslimsk kvinne på grunn av frykt for voldelige protester. Romanen «To Those Worthy of Honour» skulle utgis forrige måned, men Droste Forlag i Dusseldorf har bestemt seg for å ikke trykke romanen likevel.

I følge forlaget spurte de først forfatteren, Gabriele Brinkmann, som skriver under pseudonymet WW Domsky, om å tone ned dialogen i boken, da den kan oppfattes som krenkende. Det skal angivelig dreie seg om setning der en av bokens karakterer sier: «Du kan stappe koranen din opp i…».

Publisisten Felix Droste bad en ekspert på islamske samfunn om å vurdere hvorvidt teksten i kriminalromanen kunne kompromittere sikkerheten til Droste Forlag eller hans familie, og eksperten foreslo en modifisering av den aktuelle setningen.

Men forfatteren skal ha nektet å endre setningen til: «Du kan stappe æren din opp i…».

Avisen Der Spiegel skriver at Droste på spørsmål om avgjørelsen svarer at opptøyene i forbindelse med Muhammed-karikaturene viser at enhver som publiserer fornærmelser av islam setter sin egen sikkerhet på spill.

Earth Times: German publisher drops novel over fears of Muslim backlash

Der Spiegel: Angst vor Islamisten
Verlag nimmt Ehrenmord-Krimi aus Programm