Russland er angivelig i samtaler med en kinesisk produsent om kjøp av 100 droner med levering i april. Det skriver det tyske magasinet Der Spiegel.

Magasinet skriver, uten å sitere noen spesifikke kilder, at den kinesiske droneprodusenten Xian Bingo Intelligent Aviation Technology har opplyst at selskapet forbereder seg på å ferdigstille 100 prototyper av dronen ZT-180. Ifølge magasinet kan denne dronen frakte et stridshode med en vekt på 35–50 kilo.

Der Spiegel skriver at dronen ligner på de iranske dronene Shaheed-136, som Russland har brukt i mange angrep i Ukraina.

Magasinet skriver også at Bingo har planer om å starte opp produksjon av droner i Russland, med kapasitet til å lage 100 droner i måneden.

Bingo har på grunn av tidsforskjellen ikke svart på henvendelser om kommentarer til saken, melder Reuters, som siterer Der Spiegel-saken.

Der Spiegel skriver i samme artikkel at det tidligere har foreligget planer om at et selskap kontrollert av den kinesiske hæren skal sende reservedeler til SU-27-kampfly i Russland.

De siste dagene har USA, Tyskland og andre vestlige land advart Kina mot å selge våpen til Russland til bruk i krigen mot Ukraina. Kina har avvist at landet har slike planer.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.