Nytt

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim kom i skade for å fortelle Dagens Næringsliv om en noe spesiell joggetur i Abidjan, og Jan Arild Snoen kunne ikke dy seg for å trekke en parallell:

Dagens Næringsliv har en koseprat med Erik Solheim om hans joggevaner i dag. Jeg bet meg merke i følgende utsagn fra den sosialistiske utviklingsministeren:

Den mest ekstreme joggeturen jeg har hatt var i Abidjan på Elfenbenskysten. Da fant sikkerhetsvaktene ut at de skulle sperre av halve motorveien for at jeg skulle få jogget. Det var i tillegg rushtid, så motorveien var proppfull av biler og jeg fikk sinte blikk og tilrop. Men jeg hadde blålys foran og bak, jeg, så det gikk greit.

Dette minner meg om den gangen den sosialistiske presidenten i Romania, Nicolae Ceaucescu var på offisielt besøk i Oslo og var innkvartert på Slottet. Han ba da Kong Olav om at trikken på Drammensveien måtte innstilles, fordi den forstyrret hans middagslur. Anmodningen ble avslått. Den passet dårlig med norske egalitære tradisjoner.

Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre