Feature

Gresk politi har blitt tøffere mot illegale innvandrere. Torsdag raidet de et hus i Athen og arresterte 40, i hovedsak somaliere. Menneskerettsgrupper har kritisert politiet for metodene. De arresterte blir i all stillhet tilbakeført til Tyrkia.

Hellas er innfallsporten til Europa østfra, og er under et voldsomt trykk. Den multikulturelle ideologien står ikke like sterkt i Hellas som ellers i Vest-Europa. Det er forholdsvis bred oppslutning om en tøffere linje.

BBC meldte for et par uker siden at gresk opprørspoliti har jevnet med jorden en provisorisk leir i havnebyen Patra, hovedsakelig befolket av ulovlige innvandrere fra Afghanistan som forsøker å ta seg videre inn i Schengen-området (tidligere omtalt her). Etter å vært åsted for gnisninger med lokalbefolkningen og logistisk base for menneskesmugling i tolv år, er det nå bare en improvisert moské og et legetelt som står igjen. Hundre tjenestemenn deltok i operasjonen, som BBCs bilder viser ble gjennomført med bruk av bulldosere. Grekerne har også skjerpet havnesikkerheten betraktelig, hvilket er enda en indikasjon på at de vil gå tøffere til verks mot den illegale trafikken.