Hvorfor har jeg aldri hatt, etter snart 40 år i Norge, et eneste problem med nordmenn når det gjelder forskjellige kulturer? Svaret kan gis med et spørsmål: Hvorfor skulle jeg det? Ja, jeg er gresk, jeg bor i Norge, jeg elsker Norge, men jeg kan aldri bli norsk.

Og det er både ok og naturlig. Akkurat som nordmenn aldri kan bli grekere, selv om de har vært 100 ganger i Hellas og elsker Hellas. Selv om de flytter fast til Hellas eller Spania, så forblir de nordmenn.

Jeg stusser over innvandrere som sier at de er nordmenn, bare fordi de fikk norsk pass, eller at de er greske fordi de fikk gresk pass. Å få statsborgerskap betyr ikke noe mer enn at du er registrert som en borger i et annet land. Du kan aldri forandre det du er i utgangspunktet.

Europeerne føler seg ikke mindreverdige eller «krenket» når de bor i andre land i Europa. Identitetsproblemer og påfølgende mindreverdighetskomplekser har kun de som kommer utenfra Europa, hovedsakelig afrikanere og asiater (heldigvis ikke alle, men dessverre altfor mange).

Det er ikke europeerne som skal ta hensyn til innvandrerne. Det er innvandrerne som må tilpasse seg europeiske verdier.

Ingen har invitert dem til Europa.

Hvis de ikke trives, er de frie til å reise tilbake til hjemlandene sine.

På bildet ser vi en 2 euro mynt, hvor Zeus er forvandlet til okse og kidnapper Europa. Denne historien fra den greske mytologien har gitt navnet til kontinentet Europa og felles EU valuta «euro».

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Kjøp Asle Tojes bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.