Tyske Gregor Kerkeling (41) ble 20. juli stukket ned og drept i en travel Istanbul-gate av 26 år gamle Ibrahim Akyol (bildet under). Det het at han hadde tigget penger av Kerkeling, som gjentatte ganger avslo. I raseri skal Akyol ha tatt frem kniv. Men nå tyder avhør av Akyol på at han hadde andre motiver.

Han skal ha sagt til statsadvokaten at han hadde mye imot kristne, og denne dagen hadde han gått ut for å drepe en kristen. Derfor hadde han kretset rundt kirken på Istaklil-gaten. Tilfeldigvis var det Kerkeling som dukket opp.

Wie A. der Staatsanwaltschaft sagte, hatte er sich an jenem Morgen auf die Suche nach Christen gemacht und sich deshalb in der Nähe von Istanbuler Kirchen umgeschaut. „An diesem Tag wollte ich einen Christen töten», sagte er nach türkischen Medienberichten. „Ich sah diesen Mann und brachte ihn um.»

(Ifølge statsadvokaten skal han denne morgenen ha vært på utkikk etter en kristen og derfor kikket seg rundt i nærheten av kirker i Istanbul. På denne dagen ville han drepe en kristen, skal han ha sagt ifølge tyrkiske medier. «Jeg så denne mannen og drepte ham».)

Også om Kerkeling har det kommet nye opplysninger. Han var ikke på ferie med samboeren. Han flyktet fra en bedragerisak for et år siden, og kom til Istanbul der han traff en tyrkisk næringlivskvinne, Hasice Isik, og for henne utførte han noen jobber. Det var meningen at de skulle gifte seg til høsten. Isik beskriver sin forlovede som meget religiøs, som hver dag gikk i kirken i Istiklal-gaten.

Det er tyrkiske aviser som skriver at Akyol skal ha hatet kristne. Aykol er faglært frisør.

Det finnes også andre motiv. Det spekuleres i at han kan ha vært en leiemorder som fikk beskjed om å gi Kerkeling et ultimatum. Da Kerkeling ikke ga etter, hadde han ordre om å stikke.


Was steckte hinter der Messerstecherei von Istanbul?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂