Gudstjeneste i ortodoks kirke i Istanbul. Illustrasjonsfoto: Murad Sezer/Pool via AP

Én person er drept i et væpnet angrep under en gudstjeneste i en kirke i Istanbul, ifølge tyrkiske myndigheter. Flere skal være såret.

To maskerte menn utførte angrepet ved 11.40-tiden søndag, opplyser innenriksminister Ali Yerlikaya.

Det var den katolske Santa Maria-kirken i bydelen Sariyer som ble rammet. Myndighetene jobber med å finne gjerningsmennene, skriver Yerlikaya på meldingstjenesten X, tidligere Twitter.

NTB-AFP-AP melder om saken.

– Vi fordømmer sterkt dette avskyelige angrepet, skriver ministeren.

Nettavisa T24 melder at angriperne hadde på seg finlandshetter da de tok seg inn i kirken og åpnet ild. Folk som var til stede, skal ha kastet seg ned på gulvet.

Deretter klarte gjerningsmennene å komme seg unna.

Ifølge tyrkiske medier ble flere mennesker såret i angrepet, men dette er ikke bekreftet av myndighetene. TV-bilder fra åstedet viser politibiler og ambulanser utenfor kirken.

Motivet bak angrepet er ikke kjent. I desember pågrep tyrkiske sikkerhetsstyrker 32 personer som var mistenkt for tilknytning til den ekstreme islamistgruppa IS.

Angivelig hadde de pågrepne planlagt angrep på kirker, synagoger og Iraks ambassade i Tyrkia.

I takt med at Tyrkia blir mer og mer strengt muslimsk under president Erdogan, opplever de kristne i landet større press og utrygghet.

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.