Istanbul, Tyrkia. Foto: AP Photo/Emrah Gurel

To medlemmer av det svenske kriminelle miljøet er skutt i Tyrkia, og en av dem skal være drept, melder SVT. Begge oppgis å være «svenske borgere».

Gjengkrigen i Sverige sprer seg over landegrensene. Ikke bare har den vært merkbar her i nabolandet Norge, også Tyrkia er blitt åsted for disse kriminelles krig mot hverandre.

NTB melder om et tilfelle av skyting på en bar i Tyrkia, der medlemmer av disse Sverige-baserte gjengnettverkene skal ha vært involvert.

Skytingen skjedde på en kafé i Istanbul. Det melder tyrkiske medier.

En av de to «svenske» mennene skal ha dødd av skadene, mens den andre skal ha blitt truffet i beinet, melder SVT.

Tre gjerningsmenn rømte fra stedet etter skytingen, ifølge den tyrkiske TV-kanalen TRT Haber.

Det er foreløpig uklart hvilken forbindelse gjerningsmennene har hatt til nettverkene.

Mannen som ble skutt og drept, er utpekt som en ledende skikkelse i det såkalte Zeron-nettverket – et kriminelt nettverk med base i Jordbro i Haninge i Sverige.

Jordbro regnes som et av Sveriges såkalte utsatte områder, der blant annet høy innvandrerkriminalitet er et noe som preger lokalsamfunnet. Se også artikkel under.

Begge de to mennene skal ha nære bånd til gjenglederen Ismail Abdo, kjent som «Jordgubben», Jordbæret.

– Disse personene står Ismail Abdo nær, og denne skytingen kommer til å få store konsekvenser, sier SVT-reporter Diamant Salihu til sin egen kanal.

De konsekvenser det her er snakk om, innebærer antagelig nye runder med hevn, vold og flere drap, både i Sverige og andre steder der disse nettverkene opererer.

Politiets rolle synes i hovedsak å være å fortløpende registrere det som har skjedd.

Les også: 

Enda mer vold på onsdagskvelden i Sverige: To skutt sør for Stockholm

Bestill fra Document i dag:

Kjøp Jean Amérys bok!

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.