Nytt

Bilde: REUTERS/Sertac Kayar

Om lag 200 mistenkte IS-medlemmer er pågrepet i Tyrkia på to dager, ifølge statlige medier. Noen av dem skal ha planlagt angrep nyttårsaften.

Politiet pågrep 46 personer i Istanbul fredag, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Av disse er 43 utlendinger, ifølge nyhetsbyrået.

Samme dag ble 29 personer pågrepet i aksjoner i Ankara. Også blant disse skal flertallet være utenlandske statsborgere, men myndighetene har ikke sagt noe om hvilke land de kommer fra.

Fredagens aksjoner kommer etter at politiet torsdag pågrep 124 personer i ulike provinser. Dermed er om lag 200 personer pågrepet i løpet av 48 timer, ifølge nyhetsbyrået DPA.

Politiet har gjort beslag som tyder på at noen av de pågrepne hadde gjort forberedelser til mulige angrep flere steder nyttårsaften, skriver Anadolu.

Sikkerheten er kraftig trappet opp i forkant av årets nyttårsfeiring, og en rekke større gatearrangementer er avlyst av myndighetene. Ifølge myndighetene skal 275.000 politifolk være på jobb i landet nyttårsaften.

Tyrkia har vært rammet av flere store terrorangrep som IS anklages for å stå bak, blant annet et angrep på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften i fjor, der 39 mennesker ble drept.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.