Syrian refugees celebrate as they arrive on a dinghy on the Greek island of Lesbos, September 15, 2015.  Reuters

Tyrkiske myndigheter har aksjonert mot det som skal være et nettverk av menneskesmuglere. 25 personer er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Demiroren.

Det er gjort pågripelser i Istanbul og provinsene Mugla, Balikesir og Canakkale langs kysten av Egeerhavet, melder det privateide byrået.

De mistenkte skal ha bidratt til å smugle migranter fra Irak og Syria til Europa. Seks av dem er utenlandske statsborgere, blant dem den angivelige lederen av gruppen, en iraker som navngis som Akbar Omar Tawfeeq.

Politiet i Istanbul koordinerte aksjonene med etterretningstjenesten og kystvakten, ifølge den tyrkiske nyhetsmeldingen. Også dokumenter, kontanter og sju båter skal ha blitt beslaglagt i aksjonene.

Nettverket skal ha tatt 5.000 euro for å frakte folk fra de krigsherjede områdene til Hellas og Italia. Mange migranter forsøker å ta seg fram til Europa ved å krysse Egeerhavet fra Tyrkia.

Tyrkia har tatt imot mer enn 3,5 millioner syriske flyktninger, i tillegg til mennesker fra land som Afghanistan og Irak.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂