Sakset/Fra hofta

Klassekampen har intervjuet forstander for Det islamske forbundet, Basim Ghozlan og terrorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt, FFI, Brynjar Lia.

-Det finnes enkelte individer som har ekstreme politiske ideer, det kan også være kommunistiske ideer eller at de forkaster demokratiet på Siv Jensen premisser. Uansett snakker vi om individer, ikke et fenomen. Å si at radikal islam er et samfunnsproblem, som krever at alle bretter opp ermene for å krige mot dette spøkelse, det blir helt galt, sier Ghozlan.

Lia:

-Det har ingenting for seg å lage en stor kampanje mot radikal islam, som putter alt i samme bås, slik som hijab og retten til å komme med blasfemiske fornærmelser av profeten. Det er verdispørsmål som man må håndtere separat. Ellers ender man fort med å komme med demoniserende karakteristikker av medborgere, sier Lia og understreker at det er hans personlige mening.