Nytt

Siv Jensen mener kampen mot radikal islam er vår tids viktigste. Etter forrige ukes utspill om islamisering gikk Fremskrittspartiet frem 6 prosent på meningsmålinger:

– Gjennom historien har vi klart å bekjempe totalitære ideer som nazismen og senere kommunismen. Som liberalist vil jeg alltid kjempe mot slike ideer og bevegelser. Radikal islam er en mørk og skummel ideologi, og bekjempelsen av den er vår tids viktigste kamp, sier Jensen i et intervju med Klassekampen i dag.

Jensens utspill høstet kraftig kritikk og sterke beskyldninger fra blant andre Høyres Per-Kristian Foss og Erling Lae. Selv trekker Jensen paralleller mellom kampen mot radikal islam og kampen mot nazismen, og er forbauset over at meningsmotstanderne som løper rett i skyttergravene hver gang Frp tar opp spørsmålet:

– Jeg slutter aldri å forundre meg over reaksjonene fra de andre partiene, som alltid går rett i skyttergravene når vi tar opp disse spørsmålene. Det er mest sannsynlig et uttrykk for at de ikke vet hva som skjer i samfunnet rundt dem. De lukker øynene og forsøker å fremstå som tolerante og liberale, mens de i virkeligheten er dypt intolerante, sier Jensen.

En av de få som tok henne på alvor var Venstres Abid Q. Raja.

– Han valgte å ta meg på alvor. Det bør norske politikere og kommentatorer ta innover seg, sier hun.

Jensen hevder å ha blitt kontaktet av «svært mange med minoritetsbakgrunn» den siste tiden.

– Dette er folk som er i Norge fordi de har flyktet fra totalitære og undertrykkende regimer. Det de forteller til meg er at de er livredde for at de totalitære kreftene kommer etter dem. Jeg opplever at debatten er langt bedre og mer utstrakt i minoritetsmiljøene enn i det politiske miljøet, sier Jensen.

Dagbladet: – Kampen mot radikal islam er vår tids viktigste