Nytt

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme er blant de som har signert partiet Rødts og Antirasistisk Senters opprop «Stopp muslimhetsen!». I mars uttalte Kvarme – i motsetning til Politiets Sikkerhetstjeneste – at det ikke finnes radikal islamisme i Norge:

– Jeg har sett det ute, blant annet i Midtøsten, men aldri her i Norge, sa biskopen til NTB i mars.

I oppropet heter det at man reagerer på det «polariserte debattklimaet med ekstreme utspill mot minoriteter:

Til de folkevalgte.

«Vi er bekymret for den økende muslimhetsen i norsk offentlighet, og vi tar skarp avstand fra all hets mot muslimer. Vi respekterer retten til sterke ytringer i det offentlige rom, men vi presiserer at ytringsfriheten alltid medfører et ansvar. Den retningen debatten om islam nå tar er skremmende.» står det i oppropet.

Oppropet adresseres politikerne.

– Debatten om snikislamisering og radikalisering av islam har tatt en skremmende retning. Og det allerede lenge før valgkampen har begynt, sier Basim Ghozlan i Det islamske forbundet i Oslo til Klassekampen.

Må være sitt ansvar bevisst.

Det er partiet Rødt som har tatt initiativ til oppropet, og Kari Helene Partapuoli fra Antirasistisk Senter er blant organisatorene.

– Politikerne har et ansvar for den offentlige debatten. Dessuten har det kommet en del overgeneraliseringer fra politisk hold i forhold til hva muslimer i Norge står for når det gjelder omskjæring, det har vært påstander om snikislamisering og radikal islam, sier Partapuoli.

Organisatorene bak oppropet arbeider nå med å samle flest mulig underskrifter fra forskjellige organisasjoner frem til 5. mai, og håper på å få gjennomført en større markering 22. mai. Etter dette vil det også være mulig for privatpersoner å undertegne oppropet «Stopp muslimhetsen!».

Partiet Rødts og Antirasistisk Senters opprop støttes for øvrig av Islamsk Råd i Norge, Den Afghanske kulturelle forening i Oslo, Muslimsk Studentsamfunn, Norsk Folkehjelp, Kristelig Folkepartis Ungdom, Norsk Innvandrerforum, Norsk Offiserforbund, Rød Ungdom, Skeiv Ungdom, Somalisk Studentforening, Sosialistisk Ungdom og Unge Venstre.

Vårt Land: Kvarme vil stoppe muslimhets

Muslimofob – ord for oss som ikke er redd for å tenke nytt!