Sakset/Fra hofta

Nok en statsstøttet organisasjon er tatt med fingrene i kakeboksen, og som vanlig iler det offentlige Norge til alle tilgjengelige medier for å fortelle det ikke fullt så offentlige Norge hvor sjokkert man er. Tidligere har AUF, FrPU og en hel haug andre jeg ikke kommer på i farten fått fingrene velfortjent i klem, og denne gangen er det Pakistan Velferds Organisasjon som har jukset så godt de har evnet med egen medlemsmasse i den hensikt å tilegne seg ureglementerte uttak fra alle andres sparegris.

Så for ørtende gang er Vi så sjokkerte over misbruk av felles midler at Vi for ørtende gang etterlyser de kontrollrutinene Vi mot bedre vitende tror at Vi har når det gjelder statens gavmilde utdeling av felles midler – som altså er felles penger, innbetalt av alle tullingene som faktisk har arbeidet for dem – til både tenkelige og utenkelige organisasjoner. Det Vi kaller statsstøtte er egentlig ikke det – i stedet er det hardt arbeidende skattebetaleres støtte, hvilket ikke er helt det samme.

Og hva får de for pengene sine, mon tro? Ikke stort, hvis vi skal dømme etter det oppmøtet 34 skattebetalerstøttede organisasjoner klarte å mønstre til den såkalte antirasistiske markeringen «Stopp Muslimhetsen» i Oslo på lørdag.

I følge avisene møtte cirka 200 mennesker opp, noe som tilsier 5.8 personer fra hver av de 34 organisasjonene. For Antirasistisk Senters vedkommende vil det si den fastlønnede ledelsen på 4 personer – hvis vi velvillig ser bort fra ledelsen i de direkte avleggerne Agenda X, Wild X, Jobb X, Rågivningskontoret og Kultur mot Rasisme – samt 1.8 fotsoldater. Sosialistisk Ungdom har 11 ansatte ledere, så med et oppmøte på 5.8 personer er de i grunn skyldig 5.2 ledere og antagelig ganske mange menige. Initiativtager Rødt har 10 personer i ledelsen, så de er bare skyldig 4.2 av slagsen. Underlig nok har ikke det antirasistiske flaggskipet SOS Rasisme, som støtt og stadig skilter med sine utrolige – bokstavelig talt – 40.000 medlemmer, skrevet under på det offisielle oppropet, og later for øvrig til å ha glimret med sitt fravær i den populære, antirasistiske markeringen. Noe som naturligvis kan skyldes at både ledelsen og medlemmene har vært opptatt med russefeiring eller egen konfirmasjon denne helgen, og ikke organisasjonens utpreget frynsete rykte.

Markeringen var så vellykket at sjarmtroll som Arne Tumyr og Øyvind Heian kom, så og vant – og det er jo et dagsverk enhver ville rødme av stolhet over. Bortsett fra den beundringsverdig energiske og allstedsnærværende Abid Q. Raja, som sa høyt det som tydeligvis har gått opp for alle andre:

Protesten mot muslimhets endte i sammenstøt med en håndfull motdemonstranter på Egertorget i Oslo. Venstrepolitiker Abid Raja ble rasende på sine egne.

Venstrepolitiker Abid Q. Raja var forbannet da han gikk på talerstolen utenfor Stortinget i går ettermiddag.

– Jeg er så irritert over den dritten som skjer på Egertorget. Jeg beklager å måtte si det, men vi står også for den dritten, sa Raja til vantro tilhørere.

34 organisasjoner

Han henviste til den store folkemengden som prioriterte å skjelle ut de seks-sju motdemonstrantene fra organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) på Egertorget samtidig som den fredelige delen av en demonstrasjon mot islamhets nådde fram til Stortinget.

– De gir dem (SIAN, red.anm) den oppmerksomheten de er ute etter, raste Raja.

I 17-tiden i går gikk rundt 200 personer fra Grønland Torg i Oslo i retning Stortinget, der det skulle holdes en rekke appeller. 34 organisasjoner sto bak demonstrasjonen med budskapet «Stopp muslimhetsen». Blant deltakerne var Sosialistisk ungdom, Oslo bispedømme, partiet Rødt og Islamsk råd.

Leder Kari Helene Partapuoli i Antirasistisk senter, medarrangør av demonstrasjonen, sier at hun med muslimhets i Norge mener en kombinasjon av enkeltpersoners utspill. Hun nevner blant annet Siv Jensens utfall mot «snikislamisering» og utspill mot halal-mat i norske fengsler. Martin Kolbergs harde angrep mot det han kalte radikal islam, bidrar også til å spre ubegrunnet frykt, mener Partapuoli.

Sa jeg alle andre? Det var nok en grov overdrivelse fra min side, for det omfatter selvfølgelig ikke Antirasistisk Senters overlevning fra KuKluxKlan-land, Henrik Lunde:

– Dette er kontraproduktivt, sa en oppgitt Raja, før han vendte tilbake til gresset utenfor Stortinget der han ga Blitz og de andre «bråkmakerne» det glatte lag.

– Jeg vil si ja takk til alle dere som møtte opp her for å demonstrere fredelig. Nei takk til Blitz. Jeg står her, bank meg hvis dere vil, sa Raja som etter demonstrasjonen havnet i et realt munnhuggeri med Henrik Lunde i Antirasistisk senter og andre tilhørere som mente at han kom med ubegrunnet utskjelling av demonstrantene fra venstresiden.

– Jeg har ikke hørt på maken, sa Lunde.

Nei, det har Lunde sikkert ikke. For dersom han hadde hørt på maken, ville han neppe fremstått som like ynkverdig akterutseilt som han gjør i dag.

Nå er det er riktignok herr antirasistens rett å velge det verdensbildet som passer ham og hans ideologiske meningsfeller best, men er det lov til å spørre hvor mye lenger landets noe mer oppdaterte skattebetalere skal måtte tvangsfinansiere Henrik Lundes og Antirasistisk senters permanente opphold i deres svarthvite verden av i går?

Dagsavisen: Budskapet druknet i bråk