Nytt

Noen ønsker at Oslo skal forvandles til slagmark for pøbelen. Vi så det på TV2s 21-sending: konfransieren foran Stortinget hadde nettopp sagt at demonstrasjonen var over, denne gang skulle de ikke gå til den israelske ambassaden. Så skyves han til side av Basim Ghozlan som sier: Jo, la oss gå dit og vise vår avsky, men avstå fra vold.

Forstander for Det islamske forbundet har ikke uskylden på sin side etter tordagens opptøyer. Han vissste utmerket hva han gjorde. Det kan ikke tolkes på noen annen måte enn at det finnes ledere som ønsker en utvikling med vold og konfrontasjon. At de ser seg tjent med det.

Ghozlan bekrefter det som er en vedvarende mistanke mot islamistene: man setter opp et lovlydig fjes når situasjonen tilsier det. Men når anledningen byr seg bruker man vold.

Det er et budskap folk bør merke seg. Det var nok av oppløpen ungdom til stede foran Stortinget. Ghozlans oppfordring var det samme som å gi fyrstikker til barn, med en advarsel om ikke å bruke dem.

Dettte foregikk for åpen scene, men offisielle representanter tør ikke si høyt hva alle ser. Det er i sum resultatet av pøbelenes herjinger: den dype uviljen mot å konfrontere den. Kanskje er det akkurat det Ghozlan fornemmer. Det er bare å presse på. Slik vokser hans makt. Ungdommene blir hans forlengede arm.

Les også

-
-
-
-
-

Les også