Sakset/Fra hofta

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen overgikk seg selv da han i en helside tirsdag tok opp venstresidas situasjon, ett år før valget.

Når utgangspunktet er som galest … : Braanen liker ikke valget av Joint Strike Fighter. Han mener å se en desperasjon i dette valget, og sammenligner Stoltenbergs opptreden under pressekonferansen om jagerflyvalget med – av alle ting – utenriksminister Colin Powells beryktede tale til Sikkerhetsrådet 5. februar 2003. Det sier noe om en venstreside som totalt har forlatt virkelighetens verden.

Statsminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens hastig innkalte pressekonferanse forrige torsdag om jagerflykjøpet minnet mest av alt om USAs utenriksminister Colin Powells tale til FNs sikkerhetsråd i februar 2003, der han la fram ugjendrivelige «bevis» for at Irak hadde masseødeleggelsesvåpen. Den samme desperasjonen, de samme overdrivelsene.

Tid for politisk ettertanke