Opp gjennom den kalde krigen holdt noen journalister og medier et kritisk blikk på samtiden. For å kunne gå til krig mot Nord-Vietnam orkestrerte amerikanerne Tonkin-bukta-episoden. Under opptakten til den andre Irak-krigen satt utenriksminister Colin Powell i Sikkerhetsrådet og viste bilder av Saddams anlegg for masseødeleggelsesvåpen. Han måtte senere innrømme at han var blitt ført bak lyset.

Slik han selv hadde ført resten av verden bak lyset. Det fantes ingen masseødeleggelsesvåpen. Saddam hadde innstilt programmene av frykt for invasjon.

Særlig løgnen om Saddam WMDs våpen satte dype spor.

Men nå er det som de er blåst bort. Mediene spyr kritikkløst ut propagandaen for krigen i Ukraina. Til tross for at dette berører vårt forhold til vår store nabo i øst.

Nylig kom meldingen om at Norge stenger grensen for sivile russere. Ingen russiske vanlige reisende får slippe inn.

– Nå er det snart sommer, og vi ønsker ikke at russere skal kunne reise til Norge eller andre land i Schengen kun for å være turister eller hvis de ikke har et essensielt formål, sier justisminister Emilie Enger Mehl til NRK.

Hva har skjedd? De legger opp til en ny kald krig som river nesten alt som er av broer. De snakker om tiår med krig mot Russland.

Forstår de i det hele tatt hva de gjør?

 

YouTube:

PodBean:

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.