SV-organet Aftenposten og korrespondent Hultgren rapporterer om Powells ufrivillige desinformasjon, men faller selv for fristelsen til å desinformere.

Hultgren blander sammen egne kommentarer og legger de i munnen på Powell. Powell sier ikke at noen løy med viten og vilje. Noen på mellomnivå unnlot å stille spørsmål ved kilder de visste var upålitelige, er så lang han vil gå. Hultgren dot the i’s.

Krigen og okkupasjonen viste tydelig nok at disse anklagene var falske, ettersom ingen masseødeleggelsesvåpen ble funnet. Det åpner for at det hele kan ha vært en misforståelse, en feiltolkning. Men ifølge Powell var det ikke det. Både han og CIA-sjefen ble ført bak lyset, mener den tidligere utenriksministeren, for det var noen som visste sannheten, men som valgte å holde munnen lukket.

– Det var noen mennesker i etterretningstjenestene som på det tidspunktet visste at disse kildene ikke var pålitelige, at de ikke var til å stole på, men de sa ikke ifra. Det knuste meg, sier Powell.

Ifølge Hultgren, skulle det stått.

However some members of the US intelligence community «knew at that time that some of these sources were not good, and shouldn’t be relied upon, and they didn’t speak up,» Powell said.
«These are not senior people, but these are people who were aware that some of these resources should not be considered reliable,» he said. «I was enormously disappointed,» he added.(afp)

Så har Hultgren en lang egenfortelling om fiendskapet mellom Powell og Cheney/Rumsfeld på den andre. Om hvordan de overkjørte ham.

Dette kunne enda passert hvis Powell ikke hadde sagt noe om de to, men det gjorde han i ABC-intervjuet:

Powell downplayed his reported differences with Vice President Dick Cheney and Secretary of Defense Donald Rumsfeld, and said he was on good terms with President George W. Bush.
«There are some who say, well, you shouldn’t have supported (the war), you should have resigned. But I’m glad that Saddam Hussein is gone,» Powell said.(afp)

Denne journalisten skal holde oss informert om amerikanske forhold.

Les også

-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂