De viktigste økonomene i Storbritannia advarer statsminister Gordon Brown om at den enorme innvandringen skader arbeidsmarkedet. Advarselen underminerer statsministerens løfte om å skape 500 000 jobber for britiske arbeidere, og er den siste i rekken av mange nedslående utmeldinger om britisk innvandringspolitikk den siste tiden.

I en sjelden inngripen gjorde Monetary Policy Commitees professor David Blanchflower statsministeren oppmerksom på at de aller fleste nye arbeidsplasser i Storbritannia nå blir besatt av det høye antallet innvandrere som entrer landet årlig.

Samtidig presses stadig flere britiske arbeidere inn i midlertidig arbeid og korttidsansettelser fordi arbeidsgivere kutter kostnader ved å skjære ned på antallet langtidsansatte. Det er billigere å ansette en serie immigranter korttidsjobber enn det er å ha langvarige ansatte pga kostnadene til blant annet pensjonsinnbetalinger.

Prof Blanchflower warns the number of available long-term posts has grown overall by just 1,100 in the past year.

He said: «There have been strong increases in temporary workers who can’t find permanent jobs and part-timers who can’t find full-time jobs. The number of self-employed has also grown at a rate that is clearly unsustainable.»

Prof Blanchflower, warns that certain sectors, especially shops, pubs, restaurants and other parts of the service sector, are now almost completely staffed by temporary workers, many of them immigrants.

He also reveals that the instability has forced him to vote on the MPC against interest rate rises in the hope of protecting the jobs market.

And he has warned that more migrant workers will be coming to Britain over the next couple of years as unemployment continues to rise across the rest of Europe.

Nedgangen i antall nye permanente arbeidsplasser i året er på hele 99,5 prosent; fra 200 000 i 2001 til 1100 i 2007.

The number of workers who say they are in a temporary job only because they could not find permanent work has risen by 12 per cent in the last year to 400,000.

And the number who cannot find permanent work has risen from 587,000 in 2005 to 652,000 now.

News of the World: Migrants squeezing UK