Kommentar

Danmarks utenriksminister Per Stig Møller (K) vil løfte saken om Profet-tegningene opp på ministernivå i EU. Også i Kuwait er det demonstrasjoner mot Danmark.

»Det er klart, at sagen om Mohammed-tegningerne nu breder sig i de muslimske lande. Der er en reel risiko for, at befolkningerne i andre lande end Saudi Arabien vil boykotte danske varer. Jeg har derfor besluttet at bringe sagen op på EU’s udenrigsministerrådsmøde mandag den 30. januar. I første omgang vil jeg her orientere mine EU-kolleger om situationen«, siger udenrigsministeren.
..
Formanden for Kuwaits parlament, Jassem al-Khorafi, opfordrer samtidig til ‘en total økonomisk boykot’ af Danmark som ‘en lærestreg for de, der overvejer at gentage denne fornærmelse i fremtiden’, skriver det franske nyhedsbureau, AFP.(ritzau)

Per Stig: Muslimsk boykot vil brede sig