Kommentar

George Walker Bush er ute og sklir. Først kommer avsløringen av at han ga National Security Agency tillatelse til å avlytte amerikanere i USA. (New York Times hadde sittet ett år på storyen, etter henstilling fra myndighetene). Amerikanere er på vakt mot Storebror-tendenser, og det var grunnen til at Senatet stemte nei til Patriot-loven fredag.

Bush vedsto seg fullmakten til å avlytte amerikanere lørdag, og gikk til angrep på Senatet, som ikke forsto hvor viktig slik avlytting var, og som ikke fornyet Patriot Act.

The revelation that Mr. Bush had secretly instructed the security agency to intercept the communications of Americans and suspected terrorists inside the United States, without first obtaining warrants from a secret court that oversees intelligence matters, was cited by several senators as a reason for their vote.

Det er andre gang Bush er på kant med Kongressen, over policy i anti-terror krigen. Han bøyde tidligere i uken av og godkjente tillegget som forbyr tortur og nedverdigende behandling.

In Address, Bush Says He Ordered Domestic Spying