Nytt

Kveldens debatt i Redaksjon En om at 67 prosent av journalistene stemmer SV eller Ap, mistet raskt fokus. Ikke rart. Journalister vet å avlede. Hagen forbausende tam («det er blitt bedre»). Noen enkle spørsmål: slagsiden begynner på Høgskolen, der et stort antall lærere er tidligere ML-ere. Snakker vi yrkesforbud? Nei, men hvordan kan det ha seg at så mange tidligere ML’ere havner på et sted? Representerer ikke det en fare for utdannelsen til journalistene? Betimelige spørsmål. Den norske janteloven er sterk. Med noen doser ML blir den dødelig. Studentene lærer kanskje aldri å tenke selv. Ute møter de en kommersiell virkelighet, hvor mennene fremdeles rår. Norske medier er preget av forgubbing. En forsker skrev igår at journalistspråket er blitt så mye bedre. Virkelig? Men bruker de det til å si noe? Si meg en journalist som skriver så det virkelig røsker. Vi må til rocken og jazz for å finne noen som har noe å si i kulturlivet.