30.1: Selv Odd Karsten Tveit har fått med seg at araberne ser at det er i okkuperte land det holdes frie valg, mens det i deres egne ikke skjer noe. I studio sitter Christian Borch og ikke skjønner noe. Der er det kun dystopien som rår. Kontrasten er stor til innslaget med irakere som køer for å stemme foran ambassaden. Her var det ekte glede. -Dette blir vår 17. mai, sa drosjesjåføren. Uansett hvor store problemene er, det hersker ingen tvil om at det store flertall av irakerne hilser valget velkommen. Men det har ikke helt gått opp for norske medier. Dagsrevyen måtte følge opp de begeistrede irakerne med en demo på Karl Johan mot valget. Det røper dårlig dømmekraft. Å stille opp og hevde at valget er en bløff, og sammenligne med tyskerne okkupasjon, er så hinsides at det ikke fortjener å komme på TV. Man melder seg selv ut med slike standpunkter. Det er ikke amerikanerne som sprenger moskeene i lufta. Det skjer noe i den arabiske verden, uavhengig av amerikanerne. Det er moderniteten som banker på døra. NRK har de siste femten år, helt siden første Golf-krig, tutet oss ørene fulle med hvilket opptøyere det skulle bli. De har hele tiden fremhevet de sinte unge mennene. De har fullstendig fortiet aspirasjonene hos alle de andre, som ønsker større frihet og å skape noe med livene sine.

Les også

-
-
-
-
-