I 1996 flyttet norsk-pakistanske Deepika fra Oslo til London etter trusler fra det muslimske miljøet. Nå trues hun i den engelske hovedstaden også. Deepika har skiftet artistnavn til Deeyah, og 31. januar slippes hennes første britiske single. (…) I går fortalte det asiatiske nyhetsbyrået IANS at Deeyah (27) i det siste er blitt truet. Hennes sexy og lettkledde image skal ha skapt sterke reaksjoner i muslimske miljøer også i England. – Artisten har mottatt skremmende telefoner, aggressive e-poster og verbale trusler fra asiatiske ungdommer som advarer henne og ber henne tone seg ned og dekke seg til, skriver IANS. (…)
Før hun reiste sa hun til VG at Norge ligger 30 år etter Storbritannia hva kvinnesyn angår, at pakistanske kvinner gjerne kler seg i trange topper og korte skjørt uten å måtte lide for det i London. Når hun nå er fremme i rampelyset igjen tyder ting på at det ikke fungerer helt slik hun håpet.

VG