Bevæpnet britisk politi.  Reuters/Andrew Yates.

Britisk politi har pågrepet 38 menn og to kvinner i forbindelse med en stor etterforskning av seksuelle overgrep mot barn i West Yorkshire.

Pågripelsene er ifølge NTB-DPA et ledd i Operation Teeford, en pågående etterforskning av overgrep mot ni jenter i distriktet Kirklees i England mellom 1989 og 1999.

Overgrepene skal ha skjedd primært i byene Dewsbury og Batley, opplyser politiet i West Yorkshire ifølge PA Media. Samtlige av de pågrepne er løslatt mot kausjon mens etterforskningen pågår.

– Å beskytte barn er fortsatt øverste prioritet for politiet i West Yorkshire, sier avdelingssjef Ian Thornes i politiet fredag.

Det aktuelle området er fra før kjent for omfattende og sjokkerende overgrepssaker som omfatter «menn av asiatisk opprinnelse», hvilket i stor grad har vist seg å være pakistanske menn. Document har omtalt disse sakene flere ganger:

Muslimsk grooming-overgriper som voldtok 13-åring: – Ingen «big deal»

Senest i juni i år skrev Document blant annet dette:

Sex-groomingen av britiske småjenter har ikke stanset. Det pågår fremdeles. Det er ingen grunn til å beholde disse menneskene i Europa eller gi etter for disse overgripernes «rettigheter».

Nå ser det ut til å avdekkes enda flere tilfeller av overgrep mot barn, i de samme miljøer.

Denne typen overgrepssaker har bare i liten grad vært omtalt i mediene, spesielt har man vært sparsomme med opplysninger knyttet til gjerningsmennene. Detaljer omkring de arresterte har likevel blitt allment kjent etter hvert, blant annet gjennom  alternative medier som ikke bedriver samme sensur som de store mediene på dette feltet.

I forbindelse med de nyeste sakene nevnes byen Batley spesifikt, en by med en kultur og en befolkningssammensetning som tidligere har vært omtalt av Document:

En lærer ved Batley Grammar School viste karikaturtegninger for klassen i undervisningen. Dette fikk imamer og islamtilhengere til å reagere med et voldsomt raseri. Nå lever læreren på hemmelig adresse, skrev Document tidligere i år.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.