Helle Merete Brix har vært på debattmøte i London om Israel er en apartheidstat som bør boikottes. Utgangspunktet er alt oppstyret rundt at Ian McEwan aksepterte Jerusalem-prisen.

London har fått et miljø hvor selv mennesker av jødisk avstamning står opp og anklager Israel for å være en apartheidstat. Motstanderne av boikott er intelligente og artikluerte – kommentatoren Jonathan Freedland og Carol Gould – men hva hjelper det når publikum oppfører seg som en mobb?

Et artig poeng fra debatten:

Det er en boykot, der vender sig mod, at Israel definerer sig som en jødisk stat. Gould supplerer: Hvorfor må Israel ikke definere sig som en jødisk stat, når et væld af lande definerer sig som muslimske? Når Iran kalder sig en islamisk republik?

Det er den type poenger som man heller ikke hører i norsk debatt. Det ble heller ikke besvart under møtet i London. Nettopp derfor er det verdt å merke seg.

«Israel, en apartheidstat»