Kommentar

Gruppa som holder de franske journalistene Georges Malbrunot (41) og Christian Chesnot (37), forlanger $ 5 millioner i løsepenger.

Gruppa som kaller seg Iraks islamske hær er rasende over en razzia i byen Laitfiya i helgen, der amerikanske soldater og irakisk politi arresterte 500 mistenkte. Gruppa sier den var forberedt på å overlevere gislene til en annen gruppe, da raidet kom.

Nå vil den ha løsepenger. I tillegg vil den at Frankrike ikke blander seg inn i Irak, hverken militært eller økonomisk.

Den vil også ha våpenhvile for Osama bin Laden!

As well as setting the ransom, the kidnappers called for a truce with Osama bin Laden and demanded a promise of no military and commercial dealings with Iraq – demands that appeared to be directed at France.

Guardian Unlimited | Special reports | Iraqi militants demand $5m for release of French journalists