Kommentar

Bloggen viser 30.000 unike bruker i april, det er 10.000 flere enn i mars, et solid løft. Tallene er en kraftig oppmuntring for de skrivende, som av og til lurer på om de skriver for verdensrommet.

Den følelsen henger selvfølgelig sammen med at bloggene fungerer utenfor de offisielle mediene. Bloggene er uttrykk for og samtidig skaper av en ny offentlighet. Bloggene er både et barn av en ny teknologisk tidsalder, som legger verden i hendene på enkeltindivider, og en reaksjon på medienes selvhøytidlighet og treghet: de fanger ikke opp nye trender, uansett hvor trendye de forsøker å være med magasiner og livsstilstoff. Dette representerer i bunn og grunn en avpolitisering av offentligheten. Bloggene er dypt politiske, et forsøk på å ta tilbake det journalistiske språket.

Bloggere vil måtte eksperimentere, med stil og sjanger. Det er blitt veldig mye terror, islam og Irak på document.no den senere tid. Slik har verden blitt, men det kan bli for mye, man føler en viss fatigue, tretthet. Bidragsyterne har også andre interesser, som de bør slippe til. Noen har musikk som interessefelt, andre har film. Det bør kort sagt bli mer kultur.

Bloggen fungerer også som en krønike, uforpliktet som den er av offisielle regler. I vinter følte jeg for å skrive en artikkel som skulle hete kulturkamp, som gjaldt striden om toleransens grenser i forhold til islam og Vesten, ekemplifisert ved hijab-striden. Den ville vært aktuell å ta frem igjen denne uken, for å få momenter i historikken, og se utviklingen. Vi glemmer veldig fort.

Shabana har vist igjen, og minnet oss på, at mennesker betyr noe. Den jenta gjør mer for å opplyse folket enn haugevis med akademikere og journalister/forfattere.

Shabana er rock’n rol. Har instinktet. Hun fikk sagt mer om fundamentalismens
kvinne- og mannssyn enn uttallige artikler. Det er ingen tvil om hvem som vant
opinionen, men det er grunn til å merke seg at det var flere fra eliten som nå går inn for at vi skal forstå fundamentalismen. De snakker om den som om den var en ideologi på linje med alle andre. Vi merker oss at Dag og Tid har forstått hvilket vanvittig foretak dette er. Fredrik Skavlan spurte Saddams livlege ikveld
om Saddam var klar over hva som foregikk rundt om i landet! Han hadde akkurat snakket om hvor voldelig Irak var. Så rettet han det til et spørsmål om Saddam var klar over hva folk mente om ham. Tidligere hadde han spurt om hvordan Saddam var som person, var han kald eller varm? Joda, svarte legen, han var riktig hyggelig sosialt, særlg damene tok han seg pent av.

Her har vi Krekar-syndromet igjen: Han stjeler ikke, kaster ikke søppel på gaten, hvordan kan et så ordentlig menneske være ondt?

Slik går praten og ingen leer et øyelokk. Det er derfor det er behov for bloggere!

Les også

-
-
-
-
-
-
-