Det skrives, deles og spres mange forklaringer på verdens tilstand. Mange er såkalt alternative – og det er en grunn til at de kalles dette: De utgjør et alternativ til sannheten.

Istedenfor bare å ta ned dette, skal jeg ta dem på alvor og respektere dem som poster dette. Men jeg må få den respekten tilbake at de tåler å bli motsagt. Jeg har fulgt, lest og undersøkt ukonvensjonelle påstander, uvanlige utsagn og såkalte konspirasjonsteorier i snart 30 år. Ikke for å motbevise dem, men for kanskje å finne noe med hold i. Det ville gjøre verden mer interessant!

Dessverre, ut fra det siste, er det veldig lite som har hold i seg. Ut fra dette kan jeg så mye om dette at jeg bør lyttes til. Jeg skal ta noen av temaene.

Chemtrails

Påstand om at kjemikalier sprøytes ut fra fly for diverse hemmelige formål. Ja, slike formål finnes – de er ikke hemmelige – men det har vært kjent lenge at modifisering av været til en viss grad er mulig, og blir gjort. Blant annet i Dubai blir kunstig skapt regnvær varslet i værmeldingene.

Men dette er ikke de helt naturlige kondensstripene en ser etter fly over hele verden. For det første er dette en helt naturlig ting, men om det skulle være slik at dette var kjemikalier, ville det kreve noe helt umulig, nemlig hemmelighold.

Dette går igjen i veldig mange slike teorier. Det er helt umulig å ha så mange involvert i slike prosjekter uten at noen vil røpe seg.

Soros, Schwab og World Economic Forum

Disse blir sagt å tilhøre og organisere en elite med diverse skumle hensikter. Men hva disse skal være, er det ingen enighet om. Saken er egentlig rimelig enkel. Dette er veldig rike personer som egentlig ikke har skapt noe selv, men relativt enkelt har fått «for mye» penger.

Dette har nok vekket et slags ønske om å gjøre verden bedre. Dessverre har de gått i retning av ny-sosialisme og blandet misforstått kapitalisme inn i dette. Siden de egentlig ikke er noen av delene, så forstår de ingen av ideologiene. Resultatet blir utopiske og helt urealistiske festtaler som er så dumme at enkelte mistenker at det må ligge noe mer bak. Noe skummelt, ondt og hemmelig.

Det gjør det ikke. Det er pur dumskap – som dessverre kan markedsføres hvis man har penger nok.

«The Great Reset» er i ferd med å bli virkelighet, men ikke slik elitene tror

Pandemi og WHO

Her skal alt ha vært planlagt i en PLANdemi, og igjen er det diverse skjulte hensikter. Befolkningskontroll, økonomisk svindel, tankekontroll og en test for noe større. Igjen er sannheten ganske kjedelig.

Et virus hoppa enten fra mennesker, eller en lab-assistent mista ei skål i gulvet i Kina. Hele verden fikk panikk, mye på grunn av at en ny generasjon ledere overalt er påvirket av en holdning som har sneket seg inn. Nemlig at alt er farlig.

Samtidig visste vi ikke hva dette egentlig var, så forsiktighet var riktig, men det ble selvfølgelig gjort feil. Også alvorlige sådanne. Men bare kaoset beviser egentlig at dette på ingen måte var planlagt.

Kilden

De som fronter disse tre temaene og mange andre, finner dem via nettet. YouTube, diverse delingsapper, blogger og de såkalt alternative nettavisene. Vi har alt fra det hysterisk latterlige Nyhetsspeilet (Gahr Støre er en cyborg à la Terminator) til det herværende Document.

Det bør være opplagt for alle at et system der hvem som helst kan poste hva som helst er ekstremt upålitelig! Det hjelper ikke om 100 TikTok videoer sier det samme hvis det er 100 mentale «tilfeller» som lager dem! For det ER mye psykiske problemer der ute – både blant dem som produserer og dem som deler.

Lyver de så alltid? Snakker debunkerne alltid sant? Selvfølgelig ikke! Men det er her den kritiske tenkningen, de egne undersøkelsene og opplesningen på temaene kommer inn. Dette er ofte gjentatt fra dem som støtter det alternative: Les selv! Tenk selv.

Man kan bare ikke fôre seg selv med kun ensidig mental kost! Hjernen må som magen ha fiber og motstand for å fungere. Og det er her mange gjør feilen.

De fråtser i ting de føler gir dem tilfredsstillelse og noe de er enig i. Noe som forklarer alt. Men sannheten har ingen garanti for å være det som føles godt og riktig, langt derifra.

Og hvis forklaringen med kjedelig dumskap føles ubehagelig og på en måte tom, så betyr det likevel IKKE at den ikke er sann. Sannheten ER faktisk ofte veldig kjedelig. Jeg forstår følelsen veldig godt. Verden føles skremmende, uforståelig og kanskje bare kjedelig.

En ønsker forståelse, mønstre og spenning. For det virkelig skremmende og ikke så spennende er at det ikke er noen «elite», ingen menneskelig plan eller egentlig noe vi kan gjøre. For årsaken er dumskap, uvitenhet, misforståelser og over 8 milliarder mennesker hvor sivilisasjon er en løgn de tror på når de har nytte av hverandre.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.