Kommentar

Injuriert av Hagtvet?

Jorun Gulbrandsen krever i et leserbrev i Dagbladet at Bernt Hagtvet tar tilbake anklagene mot tidligere AKP-topper om at de drev våpentrening, ellers vil hun trekke ham for retten. Det kan sikkert bli en veldig interessant rettssak. Noen vil vel kanskje stusse over at AKP-toppen hisser seg mer opp over opplysningene om våpentrening, enn anklagene om at de aktivt støttet folkemordet til Røde Khmer.

Det vil vel ikke være spesielt overraskende om en bevegelse som sverger til væpna revolusjon driver med våpentrening, men det er
kanskje noe de er flaue over i dag. Sånn formulerer Gulbrandsen seg:

«Vi er nå en del mennesker som har fått navn og bilde i Dagbladet sammen med en oppfordring om å ‘innrømme’ at vi var villige til å drepe familie og venner. Jeg synes dette er dypt krenkende og belastende», skriver AKP-lederen.

Navn og bilde som gjester hos Pol Pot, derimot……