Venstre når et nytt bunnivå og ser 1-tallet for første gang siden Opinion startet sine målinger i 2007. Frp øker mest på målingen. Venstre får en oppslutning på 1,9 prosent. Det er en tilbakegang på 1,1 prosentpoeng siden november. Partiet ville ikke kommet inn på Stortinget hvis dette hadde vært valgresultatet.

Les mer

Politiet i Bergen er i Polen for å avhøre to polske statsborgere som er siktet i to grove kidnappingssaker. Målet er å få dem utlevert til Norge.

Les mer

Sigurd Winge (1909-1970) Koldnålsradering, 44 x 83 cm, privateie. Hvilken pris et kunstverk kan oppnå ved auksjoner avhenger av mange faktorer. For grafikk som dette, trykket i flere eksemplarer, kan det avhenge både av nummerering – en grafisk plate blir slitt – og de siste trykkene er ofte mindre ettertraktet enn de første. Men uansett […]

Les mer

NRK går stadig lenger i sine daglige skremselsoppslag om «klimakrise». Det er ikke så nøye om det er sant eller ikke. For få dager siden hadde kanalen et oppslag fra Afrika, som viste seg å være fullstendig uriktig. Vil man nå rette opp feilen og be seere og lesere  om unnskyldning?

Les mer

En analyse av italienernes stemmegivning under EU-valgene viser at oppslutningen om henholdsvis høyrepartiet Lega og venstrepartiet PD avhenger sterkt av antall innbyggere på velgernes hjemsteder. Lega dominerer de mindre stedene.

Les mer

Både tingretten og lagmannsretten nektet å fengsle en 15-åring siktet for et grovt ran, fire ran, tre tyveri og tre tilfeller av vold mot offentlig tjenestemann. Da ranet han på ny.

Les mer

Den norske rasismeparagrafen, nå også kalt «hatparagrafen», hører hjemme i en omfattende trend i den vestlige verden, kjennetegnet ved innsnevring av akseptable meninger. Tragisk nok ønsker særlig studenter slik innsnevring. En viktig grunn til ungdommers politiske skråsikkerhet er idealistisk avsky for urenhet og «omstridte» meninger. Fenomenet truer den intellektuelle friheten.

Les mer

Rundt 20 personer er pågrepet i en politiaksjon i Danmark for ulovlig våpenbesittelse og anskaffelse av sprengstoff i forbindelse med terrorplanlegging. Bakgrunnen er mistanke om et militant, islamistisk motivert terrorangrep.

Les mer

Det fortelles at perfeksjonisten Beverly Sills selv ble overrasket over hvor god hennes egen tolkning av Si pieta er. Rollen som Cleopatra i Händels Giulio Cesare in Egitto var den hun likte best, og dette opptaket fra New York City Opera stammer fra 1966. Denne oppsetningen gjorde henne til stjerne over natten.

Les mer

Det danske sikkerhetspoliti PET og det ordinære politi har rykket ut på det som skal være et planlagt terrorangrep, melder Jyllands-Posten. De har rykket ut flere steder i landet mot det som omtales som et islamistisk angrep.

Les mer