Høyesterett skal avgjøre om vevsprøver som ligger i en forskningsbiobank ved NTNU, kan kreves utlevert i forbindelse med etterforskningen i Vanvikan-saken. 15 måneder gammel gutt ble funnet død i sitt hjem i Leksvik kommune i Nord-Trøndelag i november 2013..

Les mer

Aftenposten refuserte et tilsvar til et debattinnlegg skrevet av tidligere generaladvokat Arne Willy Dahl hvor han på en villedende måte forsøker å frakjenne Israel de rettighetene landet etter folkeretten har i Judea og Samaria.

Les mer

I late-som-leken, der de snille egentlig er slemme, og de slemme egentlig er snille, må nødvendigvis velfungerende nordmenn som ikke er innblandet i vold, gjøre en botsøvelse fordi det er deres skyld at innvandrergutter driver med gjengvold.

Les mer

I dag starter rettssaken mot Sveriges tidligere Kina-ambassadør Anna Lindstedt. Hun anklages for å ha overtrådt sitt mandat da hun forhandlet med fremmed makt.

Sentralt i saken er et hemmelig møte om den svensk-kinesiske forleggeren Gui Minhai, som sitter fengslet i Kina, og som Sverige forsøker å få løslatt.

Les mer

Fra mars til april opplevde tysk industri et fall i ordreinngangen på 25,8 prosent, viser fersk statistikk. Fallet omtales som det største siden begynnelsen av registreringene i 1991, opplyste det føderale statistikkbyrået Destatis.

Les mer

BNP for Fastlands-Norge falt 4,7 prosent fra mars til april. For bransjer som kultur og underholdning, overnattings- og serveringsbransjen var fallet hele 43,3 og 41,9 prosent i april. Sammenlignet med februar har BNP falt 11,3 prosent. Det er dramatisk.

Les mer

Statistisk sentralbyrå tror renta vil holde seg rekordlav lenge og spår økte boligpriser de neste årene.

I sine prognoser for norsk og internasjonal økonomi fram mot 2023, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) at norsk økonomi ser ut til å ta seg opp etter nedstengningen i mars.

Les mer

Arrangørene bak den varslede demonstrasjonen mot politivold og rasisme i Oslo fredag, har ikke fått dispensasjon fra smittevernreglene.

Planene om å møtes ved USAs ambassade i Oslo er derfor droppet. I stedet skal 50 utvalgte demonstranter samles foran Stortinget klokken 17 fredag, heter det på arrangementets Facebook-side.

Les mer

Politikere, journalister og aktivister reiser nå kravet om å «defund the police». Ta pengene fra politiet. Det sier de etter at USAs byer ble plyndret. På CNN sier Chris Cuomo at plyndring ikke er vold.

Les mer

Med en bombrikke for elbil plassert i frontruten kan man passere norske bomstasjoner med diesel- og bensinbil, men likevel bare betale elbiltakst.

Det dokumenterer Motor i en reportasje fredag. Motor skriver at de brukte bombrikke for elbil i en fossilbil i én uke, og passerte bomstasjoner flere steder på Østlandet.

Les mer