Volden i New Delhi er mellom hinduer og muslimer. Over 20 er drept og 189 såret.  Det gjør volden mer sensitiv, også i Norge og Vesten. NTB refererte opprinnelig ikke at volden var sekterisk, men skriver at den brøt ut da Trump kom.

Les mer

Kommunedirektøren og hovedutvalgets flertall i Færder bruker akkurat de samme paragrafene, men kommer med helt motsatte konklusjoner. Striden dreier seg om et boligprosjekt i skjærgården. Det lukter penger av sånt.

Les mer

Johan H. Andresens selskap Ferd kjøper NRKs hovedkvarter på Marienlyst i Oslo for minst 3,75 milliarder kroner. Avtalen sikrer NRK finansiering til å realisere et nytt hovedkontor.

Les mer

Rivingen av de fire kjernekraftreaktorene på Ringhals utenfor Göteborg vil ikke være gjennomført før etter 2030.

Ringhals 2 stengte i slutten av desember, og en annen reaktor vil stenges neste år.

Les mer

I åtte av landets fylker vil gjennomsnittstemperaturen i vintermånedene desember, januar og februar være den høyeste noensinne. – En enkeltvinter kan ikke knyttes direkte til klimaendringene, for vi vil alltid ha naturlige variasjoner. Neste vinter kan bli veldig kald, sies det fra Meteorologisk institutt.

Les mer

– På noen steder til visse tidspunkter kan det være utrygt når disse trøblete gruppene samler seg og drar til angrep. Politiets oppgave er å identifisere disse områdene og sette inn forebyggende tiltak, sier voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen til VG.

Les mer

SAS hadde et underskudd før skatt på drøyt 1 milliard svenske kroner i årets første kvartal, en dobling fra samme periode i fjor. SAS regner med å tape rundt 200 millioner SEK på virusepidemien.

Les mer

Klimahysteriet ødelegger fly- og fergetilbudet i Norge. Vi spurte Widerøe-ledelsen om hva klimaavgifter og klimatiltak hadde å si for beslutningen om å kutte 4000 avganger i året. De ville ikke svare. Sammen med politikerne drømmer de om elektriske fly. Det er science fiction, som kan ende med å ta liv.

Les mer

Studenter ved Oslo Met som var i praksis avdekket at de ansatte ved sykehjemmene de var utplassert ved, bare vasket hendene sine drøyt halvparten av gangene de skulle. Det var lav måloppnåelse tross at det var gitt tilbud om undervisning i håndhygiene både til studenter og de ansatte ved de fem sykehjemmene.

Les mer

De store ferjefylkene mener de trenger mer penger for å håndtere det grønne skiftet. Helge André Njåstad (Frp) mener imidlertid fylkene har prioritert feil.

Les mer