Diederik Gommers, leder av det nederlandske intensivhjelpforbundet, har fortalt til mediene at mellom 66% og 80% av coronasmittede på intensivavdelingene han hadde sett hadde vært overvektige. Den ekstra vekten det vanskeligere å puste, sier han.

Les mer

De iranska myndigheterna hävdade först att landet inte upplevde någon kris vad gällde coronaviruset: att ingen i Iran hade drabbats av sjukdomen. Snart läckte dock information som avslöjade att högt uppsatta iranska tjänstemän var medvetna om coronaviruset i Iran men hade beslutat att dölja sanningen.

Les mer

Rapportene som kommer ut av Kina om antall smittede og døde er ikke bare villedende. De er bevisste løgner, slår amerikansk etterretning fast i en rapport som ble overlevert Det hvite hus sist uke.

Les mer

Isaak Iljitsj Levitan (1860-1900) Olje på lerret, 65 x 57,5 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva, Russisk titel: Весна. большая вода – Vjesna. Bolsjaja voda – ordrett Vår. Stort vann.. Isaak Levitan, som dessverre ikke fikk noe langt liv, er spesielt erindret for sine russiske stemnings-landskap. Tretjakov-galleriet har en egen side om dette bildet. Moskva symfoniorkester, dirigert av […]

Les mer

Med 2937 nye aktive smittetilfeller i Italia gjør smittekurven et ubehagelig høyt hopp igjen, og nærer, kanskje ubegrunnet, frykt for brudd i den nedadgående hovedtrenden. Vil torsdagens data øke klarheten?

Les mer

Oslo får nå høyere sosialhjelpsutgifter og kraftig reduksjon i skatteinntekter, på toppen av en allerede skjør økonomi. Den stadig voksende befolkningen, som i stor grad er innvandrerdrevet, er ikke bærekraftig og kan ikke fortsette. Den lave sysselsettingen i særlig de innvandrergruppene som vokser mest, er vel dokumentert.

Les mer

Trump sier at Iran planlegger snikangrep på amerikanske soldater og anlegg i Irak.

Les mer

Mens øyboerne på de kanariske øyene, i likhet med resten av Spanias befolkning er hardt prøvet og mange har mistet levebrødet, der de sitter innestengt  i hus og leiligheter med portforbud, fortsetter det å strømme immigranter fra Afrika til de spanske øyene som må tas hånd om. 

Les mer

Robert Murdochs australske flaggskip, News Corp, meldte onsdag at de vil stanse trykkingen av rundt 60 lokale aviser. Også i USA ser man at papiravisene nå nedlegges raskt. I Canada sier Toronto Star at flere medieselskaper vil gå konkurs i løpet av få uker. I Norge sier halvparten av redaksjonelle ledere i avisene at det er aktuelt med permitteringer.

Les mer

Som folkehelsekrise og økonomisk sjokk kom koronaepidemien ubeleilig på hele verden. Men de geopolitiske konsekvensene er verst for Kina: Landets skjulte krig mot Vesten blir tydeligere, og frontene blir klarere. Det kinesiske kommunistpartiet trapper opp krigen, men har dårligere sjanser til å lykkes. Klønete utspill i disse dager blottstiller panikken.

Les mer