Thomas Gainsborough (1727-1788) Olje på lerret, 147,3 x 180,3 cm, National Gallery, London Thomas Gainsborough viste tidlig et talent for tegning, og i 1740 kunne han reise til London for å bli elev hos den franske gravør og illustratør Hubert-François Gravelot (1699-1773). Her kom han også i kontakt med William Hogarth (1697–1764), en av datidens […]

Les mer

I sin nye bok anklager Frp-nestleder Sylvi Listhaug Ap-leder Jonas Gahr Støre for å ha en «kynisk strategi».

Les mer

Usikkerheten vokser hos KrF-leder Knut Arild Hareide. Men det er fortsatt mulig å vinne kampen om partiets veivalg, mener han.

Les mer

Italiensk politi advarer om at den nigerianske mafiaen seiler opp som konkurrent til Italias innen­landske mafiaer. En dommer i Torino slår fast at mafia­kriminaliteten fra Nigeria er kommet med migrasjons­strømmen. Migrasjons­trykket fra regionen sør for Sahara forventes å bli formidabelt.

Les mer

Den 18 år gamle asylsøkeren som er siktet for drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen i Vadsø var psykotisk da drapet skjedde i sommer, mener de sakkyndige.

Les mer

Donald Trump vil kutte bistanden til Honduras, El Salvador og Guatemala, fordi han mener landene ikke har gjort nok for å hindre at innbyggere flykter til USA.

Les mer

Bråtejordet skole i Skedsmo nekter å leie ut lokaler til Zohra Manzoor Welfare Society. Orya Maqbool Jaan, som var invitert for å tale, har oppfordret til drap på ahmadiyya-muslimer.

Les mer

Danmarks regjering må trekke tilbake landets tilslutning til Marrakesh-erklæringen om migrasjon, krever Dansk Folkeparti. Ikke aktuelt, svarer Inger Støjberg. Utlendings- og integrerings­ministeren presiserer at hun ønsker færre afrikanere til Danmark.

Les mer

Politiet i Troms har avsluttet etterforskningen i saken mot den overgrepssiktede samfunnstoppen i Troms.

Les mer

Tore Bjørgo sa at ord ikke nytter for å bekjempe netthat. Han ville at politiet skulle dra hjem til folk. Nå får vi vite at politiet gjør akkurat det – og det virker. På de som har noe å tape.

Les mer