En kvinne, Safiyya Amira Shaikh, 36, ble onsdag fremstilt for retten i London tiltalt for å ha gjort undersøkelser med tanke på å sprenge St.Paul-katedralen.

Les mer

Politiadvokat Zubia Kiani prosederer saker i Oslo tingrett iført hijab. Helt greit, sier hennes arbeidsgiver Politiets utlendingsenhet, som ikke svarer på om man ser noen prinsippielle innvendinger.

Les mer

Både leserne og vi i Document er ganske så miljøvennlige av oss. Vi er konservative og ønsker å ta vare på naturen vår. Derfor reagerer vi ofte negativt når vi blir påprakket regler og dumme tips av myndighetene om hvordan vi kan «hjelpe» miljøet. Selv bygger de ledende etatene seg nye smart-bygninger. Det høres mest […]

Les mer

Ilja Jefimovitsj Rjepin (1844–1930) Olje på papp, 27,8 x 40,3 cm, Tretjakov-galleriet, Moskva. Russisk titel: Пахарь. Лев Толстой на пашне – Pakhar. Lev Tolstoj na pasjne (Plogmannen, Lev Tolstoj på jordet) Lev Tolstoj (1828-1910) var en av de betydelige russiske forfattere i siste halvdel av 1800-tallet. Her er han foreviget i arbeid på sitt gods […]

Les mer

Månedens jazzinnslag ble skrevet av Jimmy Webb på 1960-tallet. The moon is a harsh mistress har siden da blitt fremført i utallige variasjoner og av utallige artister. Therion mener Radka Toneffs er en av de beste, og det har han rett i.

Les mer

Julio Kopseng ble i desember dømt for voldtekt av to kvinner, men anket dommen. Mandag starter ankesaken. Han er fra før dømt for overgrep mot 19 kvinner.

Les mer

En 26 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer utenfor utestedet Blå i Oslo.

Les mer

Ifølge en ny måling sier 54 prosent av britene at Storbritannia nå må forlate EU. Dette er uavhengig av hva de stemte under folkeavstemningen i 2016. 54 prosent er resultatet etter at alle «vet ikke»-stemmene er tatt bort. Med «vet ikke» ble resultatet 50 prosent til Leave og 42 prosent til Remain. Det betyr at […]

Les mer

De sju mennene som er siktet i voldtektssaken i Hønefoss, blir løslatt, men siktelsene mot dem opprettholdes, opplyser politiet.

Les mer

Innfødte som har bodd mange år i utlandet, kommer hjem til Skandinavia og får sjokk. De tror at man kan opptre som før, og snakke til mennesker som oppfører seg dårlig. De oppdager at en bagatell av en bemerkning med ett plasserer dem i en liv-og- død-situasjon.

Les mer