Datamogulen Bill Gates’ visjon om en grønn fremtid basert på «syntetisk kjøtt» smuldrer opp foran øynene hans. Selskapet hans «Beyond Meat» var den plantebaserte proteinindustriens yndling og verdsatt til nesten 8 milliarder dollar. Nå er selskapet så godt som verdiløst og avslørt som nok en grønn Wall Street-boble: I forrige uke stupte selskapets aksjer med 50 prosent etter at styret avduket en desperat plan om å bytte gjeld mot nye lån, og oversvømme markedet med hundrevis av millioner av nye aksjer. Og det kom på toppen av et fall på 35 prosent den 28. september, da adm.dir. tryglet investorer om mer penger.
Alt som er igjen av Beyond Meats papirverdier, er bare 79 millioner dollar, noe som er ganske illevarslende med tanke på at gjeldsbelastningen ligger på rundt 800 millioner dollar. Analytikere mener at det er liten sjanse for at selskapet overlever, og dette handler ikke bare om Beyond Meat: Selskapets kollaps er en realitetssjekk for hele industrien rundt «kunstig kjøtt», som lenge ble hypet opp av kjendiser og globalisteliten.
Fremvekst og fall for kunstig kjøtt
Første gang produktene fra Beyond Meat traff dagligvarehyllene, var i 2013, og da i form av karbonader merket med en tegneserieku i kappe til 10 dollar pakken. Innen 2019 hadde selskapet blitt ansiktet utad for globalistenes «kjøttfrie fremtid», og ble ukritisk hyllet som den klimavennlige erstatningen for kuer. Ingen mainstream-medier var kritiske. Ved børsnoteringen steg aksjekursen med mer enn 350 prosent, og hurtigmatgiganter kjempet for å teste trenden – til tross for at produktene var noe møl.
McDonald’s la Beyond-karbonader til på menyen, Dunkin’ lanserte en frokostsandwich, og Burger King hypet opp «fremtiden» med en «Impossible Whopper» – men det eneste «impossible» med den burgeren, var å få solgt den. Forbrukerne avviste både konsistens, smak og pris, og som om ikke dét var nok: De samme grønne forbrukerne som spiser «klimasmart» ut fra egne tvangstanker og gruppepress, er gjerne avvisende til det de kaller «ultraprosessert mat». Og det blir ikke mer ultraprosessert enn kunstig kjøtt.
Etter hvert kom det også frem at produktene fra Beyond Meat var opptil tjuefem ganger verre for miljø og klima enn ekte kjøtt, og det var spiker’n i kista: McDonald’s og Dunkin’ droppet alternativene i stillhet, etter at salget kollapset. Bare Burger King tilbyr fortsatt sin plantebaserte Whopper, men luften har gått helt ut av «veggis»-ballongen. Det er ikke hipt lenger. Det er faktisk bare teit, og det samme gjelder å spise insekter for å redde været i Halden i fremtiden.
WEFs agenda for insektmat
Kollapsen i Beyond Meat er også et slag for World Economic Forum (WEF). I årevis har dette private og antidemokratiske maktsentret oppfordret myndigheter og selskaper til å styre forbrukere bort fra storfekjøtt og svinekjøtt og over til laboratorie-«kjøtt», vegetarerstatninger og insektproteiner. Disse «matvarene» skulle blir en «bærekraftig» løsning på «klimaendringer», og samtlige mainstream-medier var ukritisk med på å spre fjolleriet.
Problemet er naturligvis det samme som for batteribiler: Politikere kan gjerne diktere at europeiske bilfabrikker skal lage dem, men de kan ikke diktere at europeiske forbrukerne skal kjøpe dem. Dét kom som et sjokk på sosialistene. Folk har fortsatt luktesans og smaksløker, og ikke minst har europeere en enorm og stolt mattradisjon – så hvis man tror at folk flest bare vil droppe alt dette fordi milliardærer og politikere sier det vil «redde kloden», så er man enten i overkant sinnslidende eller i underkant smart.
Visjonen til WEF har vært global kostholdskontroll innen 2030, hvor insekter, syntetiske proteiner og kunstig kjøtt skulle erstatte gårder og jordbruk – men en motebølge basert på tom propaganda klarer ikke få folk til stole mer på kjemikere og milliardærer enn på kuer og bønder. Og alle som skulle «eie ingenting og være lykkelige», begynte å stille seg det åpenbare spørsmålet: «Hvis jeg ikke skal eie alt jeg trenger … hvem skal eie det da?»
Gates’ har blitt en landbaron
Bill Gates er ikke politiker og er ikke valgt av noen. Han er en privatperson, tidligere mobbeoffer og datanerd med noe ullen utdannelse, samt naturligvis en styrtrik businessmann som ikke har noen som helst rett til å lære folk noe eller moralisere om noe som helst. Nå er han også en av de største private eierne av jordbruksland i USA, og i stillhet kjøper han opp stadig mer. Kritikere hevder at planen var å investere tungt i kunstig kjøtt, laboratoriedyrkede proteiner og insektfarmer, samtidig som han kontrollerer jordbruksland – og på den måten manipulere markedet.
Men så er det dessverre sånn for globalisteliten at de fortsatt ikke har diktatorisk makt for å «løse våre felles problemer». Selv om nordmenn er fratatt vannkraften og fratatt retten til å velge hva slags bil de trenger, så har ikke politikerne klart å innføre samme kontroll over matvaremarkedet. Der velger folk fortsatt med munn og nese, og sannheten er kort og godt at «klimariktig» mat er å sabotere alt som heter matglede. Det er bare dustete og hysterisk.
Derfor var forretningsideen bak Beyond Meat aldri liv laga i et demokrati basert på kapitalisme og frie markedskrefter, selv med endeløst med milliarder til propaganda, kjendishype, bedriftsstøtte og mediepromotering. Men tro ikke at globalisteliten tar denne smellen som et signal på å gi opp makten over hverdagen din. Det er tvert imot et bevis for at man må innføre mer kontroll, ufrihet og diktatur for å skape «A Brave New World».
«Gud vil det», var argumentet før i tiden. Nå heter det bare «det haster å gjøre som vi sier, ellers går jorden under». Det er ikke kuene som er problemet. Det er globalistene.
Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp e-boken her!

