Igjen lekker «anonyme tjenestemenn» at Russland forsøker å påvirke valget og foretrekker Trump. Påstandene settes i sirkulasjon og gjentas kritikkløst. De kom opp på pressekonferansen i Det hvite hus tirsdag og Karine Jean Pierre sa «det var et godt spørsmål».

Pressen stiller seg igjen til disposisjon og unnlater å fortelle at påstandene aldri ble bevist, ikke i 2016 og ikke senere.

Men fakta spiller ingen rolle. Formålet er å gjøre vannet så grumset man kan fiske i det.

Problemet er at dette trickset er benyttet så mange ganger at flesteparten av velgerne gjennomskuer det.

NTB har ingen betenkeligheter.

 

Russland prøver å påvirke amerikanske velgere, sier amerikansk tjenestemann

En amerikansk tjenestemann sier Russland prøver å påvirke amerikanske velgere gjennom sosiale medier. Nok en gang tyder det på at de foretrekker Donald Trump.

– Vi har ikke sett Russland endre sine preferanser for presidentvalget fra tidligere valg, gitt rollen USA spiller med hensyn til Ukraina og bredere politikk overfor Russland, sier en tjenestemann fra kontoret til direktøren for nasjonal etterretning (ODNI).

Han sier at russerne nok en gang gir uttrykk for å vise sin støtte til republikanernes presidentkandidat, Donald Trump. Trump er en uttalt Nato-skeptiker og har tidligere sagt at Russland kan gjøre «hva de vil» mot hvilket som helst medlemsland i alliansen.

Tjenestemannen, som uttaler seg anonymt, sier at Russland gjennom sosiale medier har begynt å påvirke spesifikke grupper amerikanske velgere. Han sier at de for eksempel fremmer splittende påstander som tidvis nedverdiger politikere.

– Russland har nylig forsøkt å påvirke det amerikanske publikummet gjennom krypterte direktemeldingskanaler, sier tjenestemannen uten å utdype noe mer.

Valginnflytelsen definerer han som forsøk på å forme utfallet av meningsmålinger eller undergrave demokratiske prosesser, mens innblanding utgjør forsøk på å forstyrre USAs evne til å holde en fri og rettferdig avstemning.

En annen side ved lekkasjene er at USA i dag forsøker å påvirke valg og politiske prosesser i land de er misfornøyd med, som Georgia og Ungarn.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.