Et bilde kan si mer enn tusen ord. Statsminister Chris Minns i New South Wales ber LHGTQI+-samfunnet om unnskyldning førti år etter at homoseksualitet ble avkriminalisert. Dette som utgir seg for å være en politisk handling i delstatsforsamlingen, er i virkeligheten religiøs betinget.

Man søker syndsforlatelse hos en minoritet som representerer ca. 1,6 prosent av befolkningen. Man har gitt denne gruppen – og egentlig enda flere – en unik status, og forkynner og berømmer den også blant barn, slik at de også skal få en sjanse til å bli en del av «bokstavfolket». Bare slik kan fortidens synder annulleres.

Dette sier hvite middelaldrende menn på vegne av sine samfunn. Det er som om de lengter etter å avskaffe seg selv.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.