NTB

Politiet i Oslo brukte lørdag tåregass for å få kontroll utenfor Eventhallen på Bryn, der det pågår et arrangement for å feire Eritreas nasjonaldag.

– Vi har så langt anholdt eller pågrepet seks stykker. Litt usikker på statusen deres, om de er siktet eller anholdt, men de blir transportert inn til politihuset i dette øyeblikk, forteller politiets innsatsleder Brian Skotnes.

Hvorfor ble de arrestert?

– De etterkommer ikke påleggene som politiet forsøker å gi dem.

Opp mot 1000 personer skal ha vært påmeldt til feiringen av Eritreas nasjonaldag inne på Eventhallen. Politiet var godt forberedt da det også tidligere år har vært bråk under tilsvarende arrangementer.

Motstandere av regimet i Eritrea kom til stedet, og det var da det brøt ut ordensforstyrrelser og politiet valgte å bruke tåregass for å få kontroll.

– Ingen er blitt skadet, men flere polititjenestepersoner har blitt truffet med stein. Vi tar høyde for at det kan bli mer støy, svarer politiets innsatsleder Brian Skotnes på spørsmål fra NTBs fotograf på stedet.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.