Bibelskolen «Gå Ut Senteret» opplever stor pågang fra unge mennesker.

– Man ser kanskje ikke frukten av å gå på bibelskole med en gang, men det er et godt utgangspunkt for resten av livet, sier student Inga-Mei Steinbru (24) til Vårt Land.

Hun er én av 70 studenter som har gått på bibelskolen «Gå Ut Senteret» dette skoleåret.

Linjelærer Synnøve Aandstad Baghirova tror den store pågangen til skolen er del av en større trend. Ifølge tall fra Utdanningsdirektoratet er det denne våren 775 elever som går på kristne bibelskoler av forskjellige slag i Norge.

– Jeg opplever at det skjer noe blant ungdom i Norge i dag, og vi merker det her i Trøndelag, sier hun, og legger til:

– Det er en form for oppvåkning på gang.

Unge Venstre-leder vil skrote kristne helligdager: – Går ut over religiøse minoriteter

Hun viser blant annet til lørdagsmøtene i Salem, hvor det kommer flere og flere.

I fjor kuttet Regjeringen i statsstøtten til bibelskolene, og rektor ved Gus, Olav Vestbøstad, forteller at de har måttet øke skolepengene som konsekvens av det.

«Det gjør at det er kostbart å gå et år på bibelskole. Studentene hos oss får studiefinansiering i Lånekassen. Det er likevel slik at ikke alle tar seg råd til et år på bibelskole fordi det blir for dyrt. Det er spesielt trist at dette hovedsakelig går mest ut over de ungdommene som kommer fra lavinntektsfamilier», uttaler han.

Søkertallene for neste skoleår er, ifølge Vestbøstad, tilsvarende som på samme tidspunkt i fjor. Nå håper de på nok et år med full skole.

«Vi gleder oss over at flere av bibelskolene har godt med søkere. Vi føler at bibelskolene på mange måter har medvind nå», avslutter rektoren.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.