NTB

USAs luftforsvarsminister har vært på tur med et jagerfly som ikke var styrt av en pilot, men av kunstig intelligens (KI).

Det rapporterer nyhetsbyrået AP, som var til stede da minister Frank Kendall landet på Edwards Air Force Base i California torsdag.

– Det er en sikkerhetsrisiko å ikke ha det. På dette tidspunktet er vi nødt til å ha det, sa Kendall om KI-styrte jagerfly.

F-16-flyet med Kendall om bord fløy avanserte manøvrer sammen med et pilotstyrt jagerfly. Etterpå sa ministeren at han hadde sett tilstrekkelig til å kunne overlate til KI-systemet å avgjøre om våpen skal avfyres.

Siden september i fjor har USA gjennomført en rekke testflygninger med KI-styrte F-16-fly, kalt Vista. Noen versjoner av systemet klarer allerede å slå piloter i simulerte luftkamper.

Kritikere av det nye konseptet er bekymret for at våpen styrt av KI i framtida selv vil avgjøre når det skal slippes bomber som tar livet av mennesker.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.