Tidligere etterretningssjef John Ratcliffe var gjest på Fox News «Sunday Morning Futures» og sa til vert Maria Bartiromo at det var Joe Bidens lange liste med tabber og mislykkede avskrekking som førte til Irans historiske angrep på Israel.

I 2020 nominerte Trump republikaneren Ratcliffe som direktør for National Intelligence etter at Dan Coats gikk av.

Ratcliffe sa at Biden-administrasjonens «ødelagte» forhold til Israel oppmuntret Iran til å angripe Israel, en påstand som mange amerikanere har sluttet seg til.

En tidligere etterretningstjenestemann i Iran sa til Ratcliffe i går kveld: – Med venner som Joe Biden trenger ikke Israel flere fiender.

Norsk oversettelse under video.

Avskrekking med ett enkelt uttrykk: Don’t

Ordet folk bruker for å beskrive dette angrepet, er «enestående», og det er det også. Men det er derfor ironisk at vi befinner oss i den altfor velkjente situasjonen der vi snakker om en lang liste over manglende avskrekking fra Biden-administrasjonens side.

Først var det den manglende evnen til å avskrekke Vladimir Putin fra å invadere Ukraina.

Så var det etter angrepet på Israel 7. oktober, da Biden viste sin manglende evne til å avskrekke med ett enkelt begrep: Don’t, ikke gjør det. Svaret på det var mer enn 170 angrep på amerikanske styrker. Tre amerikanere ble drept, flere titalls fikk traumatiske hjerneskader, så det var tydelig at det ikke fungerte.

Derfor ble jeg overrasket over at de samme hule ordene og truslene fra Biden-administrasjonen, Don’t, ble brukt i forrige uke, etter at Israel drepte general Mohammad Zahedi fra IRGC, arkitekten bak angrepene 7. oktober. Og heller ikke denne gangen fungerte det.

Biden to Iran: Don’t attack Israel.

Et angrep uten sidestykke

Iran svarte med et angrep uten sidestykke. 300 droner, missiler, raketter, inkludert kryssermissiler og ballistiske missiler. Du nevnte det faktum at israelerne, britene, jordanerne og USA har gjort en god jobb med å skyte ned de fleste av truslene og minimere skadene. Men reaksjon er ikke like bra som forebygging.

Donald Trump har rett når han sier at han ville ha forhindret dette, og israelerne trodde at dette ville ha blitt forhindret. Israel ble forståelig nok overrasket og opprørt.

I stedet for å tie etter angrepet på Zahedi i Damaskus, gikk Joe Biden og hans administrasjon raskt ut og sa at USA ikke var involvert i dette, hvilket var nok en svak avskrekking.

Det sendte et budskap til Iran og resten av verden om at USA ikke var på Israels side og at de var motvillig til å støtte Israel i denne saken. Det viser virkelig hvor splittet forholdet mellom USA og Israel har blitt. Og jeg tror det oppmuntret Iran.

Som en tidligere etterretningstjenestemann i Iran sa til meg i går kveld:

Med venner som Joe Biden trenger ikke Israel flere fiender.

And as one of the former intelligence officials in Iran said to me last night, with friends like Joe Biden, Israel doesn’t need more enemies.

– Det er ganske patetisk: Trump kritiserer Bidens uttalelser om et mulig Iran-angrep på Israel.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.