Yasser Abu Sido, en ansatt i Mahmoud Abbas’ regjering på Vestbredden, sa nylig på egyptisk fjernsyn at Hitler hadde «åpenbare grunner» for å beordre utryddelse av jødene. Jødene hadde planer om å «ta kontroll over Tyskland».

Middle East Media Research Institute har oversatt Abu Sidos bemerkninger:

«Flere europeiske, amerikanske og arabiske tjenestemenn har sagt at et israelsk angrep på palestinerne i Rafah vil utgjøre en forbrytelse som ikke er dårligere enn Holocaust. Jeg vil spørre: Hvorfor skjedde Holocaust? Jeg er ingen fan av Hitler, men da Hitler gjennomførte Holocaust, hadde han åpenbare grunner. Jødene og den globale sionismen ble tilbudt forskjellige steder i verden – i Argentina, i Uganda, i Nord-Sinai og i Sør-Irak. … Men de valgte Palestina av grunner vi kan nevne senere.»

«De planla å ta kontroll over Tyskland. De begynte å undergrave Tysklands økonomi og moralske verdier. Hitler svarte med å la jødene gå ut i gatene og slikke fortauene. De [det vil si jødene] vet det veldig godt. Krystallnatten er godt kjent i jødisk historie, og det samme er De lange knivers natt, da jødene ble beordret til å sette davidsstjerner på brystet, og de ble kalt ‘skitne jøder’.

«La meg si det høyt og tydelig – jødene har fordreid mange vers i Toraen for å gjøre dem mer passende for dem selv. Jeg vil ikke nevne eksempler fordi mange mennesker kan betrakte meg som antisemitt, selv om det er vi arabere som er semitter, og ikke dem.»

Abu Sidos forklaring på verden er mer eller mindre identisk med det barn i de palestinskdrevne skolene på Vestbredden og i Gaza er indoktrinert med. Han er ikke stiv i historie. På den annen side får han reisning av ren blodtørst.

Man kunne ønske at danske journalister spurte Lars Løkke Rasmussen hva han mener om ideologien om palestinsk selvstyre – siden han agiterer for å gi Hitlers tilhengere en egen stat. Men siden den siste journalisten for lengst har dratt til de evige vrøvlemarker, er det et fåfengt håp.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.