Det er all grunn til å tro at Erna Solbergs tale på Holocaust-dagen vil følge samme oppskrift som på Krystallnatten. Solberg vender blikket mot høyresiden. Det er der hun mener trusselen mot dagens jøder kommer fra. Alle vet at hun lyver, men hun sier det likevel. Akkurat som Angela Merkel. Foto: Fredrik Hagen/NTB

FNs sikkerhetsråd vedtok i 2005 å erklære 27. januar som en årlig minnedag for Nazi-Tysklands folkemord på jødene før og under 2. verdenskrig.

Dagen er ikke tilfeldig valgt. 27. januar 1945 var den dagen da Den røde hær befridde Auschwitz i Polen – selve symbolet på det industrialiserte folkemord.

Det var før 1939 om lag 10 millioner jøder i Europa. Ved krigens slutt var 60 prosent myrdet. Hitler & co. hadde gjennom Die Endlösung fratatt et helt folk retten til å leve. Da det gikk for sakte med utryddelsen gjennom konvensjonelle metoder som skyting, henging og ihjelslåing, klekket regimet ut en metode i industriell skala: gassing og kremering. 

Jødene var ikke den eneste gruppen som sto i veien for herrefolket. Også romfolk, psykisk utviklingshemmede og homoseksuelle ble myrdet i hopetall. Det samme ble millioner av Untermenschen – slaviske folk fra Øst-Europa.

Men Holocaust vil for alltid mer enn noe annet være knyttet til tilintetgjørelsen av 6 millioner jøder. Holocaust er avledet fra gresk og betyr «fullstendig brent». Det er dekkende for skjebnen til dem som ble myrdet og kremert i nazistenes dødsleirer. 

Ved utbruddet av 2. verdenskrig var det om lag 2100 jøder i Norge. Folketellingen i 1946 viste 559 jøder på norsk jord.

I disse epidemiske tider blir den offisielle markeringen av den internasjonale holocaustdagen gjennomført digitalt i ettermiddag i regi av Holocaust-senteret på Bygdøy i Oslo. Statsminister Erna Solberg holder hovedtalen på regjeringens vegne. Her vil regjeringssjefen helt sikkert fremføre noen velvalgte ord som passer for anledningen.

Men Solberg-regjeringens egne gjerninger dementerer hennes taler. Regjeringens fagre ord står ikke til troende når de måles mot den samme regjerings opptreden overfor verdens eneste jødiske stat – Israel.

Dagens regjering har videreført den rødgrønne forgjengers politikk ved raus sponsing av palestina-araberne. Norske milliarder øses ut over korrupte palestinske såkalte selvstyremyndigheter. Det er krefter som ikke har noe høyere mål enn å utslette staten Israel og fullføre de drapsorgiene som Hitler ikke rakk å fullende. Norge bidrar til oppholdende Holocaust ved å sponse dem som ivrer etter å gjøre Die Endlösung komplett. 

Norge slutter seg i FN så godt som alltid til de anti-israelske resolusjonene som den arabiske verden får verdensorganisasjonen til å vedta. Norge fikk fra årsskiftet plass i Sikkerhetsrådet etter sterk støtte fra den muslimske verden. Det var formentlig gjenytelsen for den norske sponsingen av Israels dødsfiender.

Norge har valgt side i Midtøsten – antisemittenes. Det så vi i fjor høst ved de offisielle reaksjonene på president Donald Trumps forsoningsarbeid i Midtøsten. På hans initiativ har tre muslimske stater anerkjent Israel og opprettet diplomatiske forbindelser med landet. Flere vil følge etter. Men det avstedkom ingen honnør fra den norske regjeringen. Enkelte arabiske land ønsker fred i regionen og har lite til overs for de såkalte palestinerne, som tvert om ønsker ufred og likvidering av jødestaten.

Den norske regjering bidrar raust med midler slik at palestina-arabiske drapsmenn får belønning og livsvarig pensjon når de myrder en jøde. Det er nemlig skuddpremie på jøder. Dette avslører norske myndigheters svik mot dagens jøder og Holocaust-ofrenes minne.

Når Erna Solberg får ordet i ettermiddag, er det en hykler som taler.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂