Biden-familien har angivelig gjort alt de kunne for å forhindre angrepene og er helt knust over at så mange har blitt bitt av Commander. Mange av skadene var alvorlige og kilder antydet at forholdet mellom førstefamilien og Secret Service ble anstrengt den første gang en agent ble bitt. 

I juli i fjor skrev Document om Joe Bidens schäferhund Commander som hadde angrepet Secret Service-agenter ti ganger mellom oktober 2022 og januar 2023.

Judicial Watch hadde undersøkt 194 sider med dokumenter fra Sikkerhetsdepartementet, men de inkluderte ikke mulige nylige hendelser.

Nå viser det seg at Commander har bitt Secret Service-agenter ved minst 24 anledninger, mange av dem alvorlige. Ifølge nye dokumenter ble de så ille at byrået måtte endre taktikk og agenter ble rådet til å holde stor avstand mellom dem og hunden når det var mulig.

The Bite House: Presidentens hund har bitt ti Secret Service-agenter

CNN har gått igjen 400 sider med nye dokumenter og skriver:

– De nye dokumentene, innhentet gjennom en Freedom of Information Act-forespørsel, avslører i hvilken grad situasjonen hadde blitt et alvorlig problem for de hundrevis av ansatte som støtter operasjoner i Det hvite hus, og hvordan Secret Service-personell endret vanene sine for å unngå å bli skadet av schäferhunden.

– But the new documents, obtained through a Freedom of Information Act request, reveal the extent to which the situation had become a serious workplace issue for the hundreds of staff supporting White House operations, and how agency personnel changed their habits to avoid being injured by the German shepherd.

Advarselen kom måneder før Commander ble fjernet fra Det hvite hus og hunden bet flere i mellomtiden.

Skjermbilde Forbes Breaking News.

Dokumentene er sterkt redigert for å beskytte identiteten til agentene og hemmeligholde taktikkene deres.

De viser at minst 24 hendelser fant sted mellom oktober 2022 og juli 2023, inkludert agenter som ble bitt i håndleddet, underarmen, albuen, midjen, brystet, låret og skulderen.

Angrepene skjedde i og utenfor boligen i Det hvite hus, men også i Biden-familiens hjem i Wilmington og Rehoboth Beach, Delaware, på Camp David og i Nantucket, Massachusetts, hvor den første familien tilbringer Thanksgiving-ferien.

Dokumentene dekker kun hendelser som involverte agentene og ikke andre som jobber i Det hvite hus eller ansatte ved Camp David.

Det var ikke før at en agent måtte ha medisinsk behandling for et alvorlig bitt at Biden-familien bestemte seg for å fjerne «kjæledyret» fra Det hvite hus i oktober i fjor.

En tidligere hendelse i juni førte til et dypt bitt i underarmen til en agent, som trengte sting. De måtte vente med omvisninger i Det hvite hus i 20 minutter for å  fjerne blod på gulvet i østfløyen.

I juli ble en annen agent bitt i hånden og skaden krevde seks sting. I en e-post sto det at bittet forårsaket et alvorlig dypt åpent sår og at agenten begynte å miste en betydelig mengde blod.

Agenten skal ha fått en liten «pleiepakke» av kolleger i gave for sikkerhets skyld, inkludert smertestillende, antibiotika, salve, pepperspray, munnkurv og hundekjeks.

En senior agent skrev i en e-post at agenter som beskytter Biden og hans familie må være kreative for å sikre sin egen personlige sikkerhet. Flere ganger uttrykte de bekymring om sikkerhet på arbeidsplassen og var stadig redd for at noe veldig ille ville skje.

Kontoret til Jill Biden sa i en uttalelse til CNN at de hadde prøvd en rekke tiltak for å løse problemet, men ga opp i høst og sendte hunden til å bo hos slektninger.

De skrev at presidenten og førstedamen bryr seg dypt om sikkerheten til de som jobber i Det hvite hus og de som beskytter dem hver dag. Men til tross for ekstra hundetrening, bånd, arbeid med veterinærer og konsultasjon med dyreatferdeksperter, viste det seg at miljøet i Det hvite hus var rett og slett for mye for Commander.

En annen hund eid av familien skadet en Secret Service-agent i 2021 og ble sendt bort for å bo i Delaware. Kilder antydet at forholdet mellom førstefamilien og US Secret Service ble anstrengt da familiens eldste hund, Major, bet agenten.

En kilde som kjenner Biden-familien fortalte CNN at de har gjort alt de kunne for å forhindre angrepene og er helt knust over at så mange har blitt bitt av Commander. De har bedt om unnskyldning til de som har blitt bitt og til og med tatt med blomster til noen.

En kilde sa til CNN at Biden-familien har lenge vært hundeeiere og akkurat som alle andre familiemedlemmer, var temaet for hundens oppførsel et sensitivt emne for personalet å ta opp.

Vi sjekket hvor stort ansvar en hundeeier har  i Washington, D.C., hvis hunden biter en person:

Som de fleste jurisdiksjoner har Washington, D.C. en lov om strengt ansvar når det gjelder hundebitt. I henhold til loven er hundeeiere automatisk ansvarlige for skader forårsaket av hundene deres, så lenge skadeofferet ikke har overtrådt eierens eiendom eller provosert hunden til å angripe.

Loven gjør hundens eier ansvarlig for skader forårsaket av hunden uavhengig av om eieren visste at hunden var farlig eller sannsynligvis ville bite.

Biden’s Dog Commander Bit Secret Service Agents At Least 24 Times, Report Says.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.