Kristi Noem har blitt fordømt verden rundt fordi hun avslørte i sin nye bok «No Going Back: The Truth on What’s Wrong with Politics and How We Move America Forward» at hun skjøt og drepte sin egen hund, Cricket.

Norske medier er ingen unntak, og det er ikke fordi Noem drepte hunden sin, men heller at hun er konservativ og en mulig visepresidentkandidat for deres hatobjekt #1, Donald Trump.

Drepte hunden sin – har rystet USA, skriver Helle Lyng Svendsen i Nettavisen. – Toppjobben som visepresident står på spill.

Har rystet USA? Det er umulig å nevne hva som ryster amerikanere for tiden, uten å skriver side opp og side ned. Men når det gjelder dyremishandling så blir vanlige folk rystet av dem som sender sine kjæledyr i døden fordi de ikke gidder å ta vare på dem lenger. Dette skapte spesielt overskrifter etter pandemien.

Men det samme skjer jo i Norge der mange avliver friske dyr for å kunne reise bort. At Noem skjøt hunden fordi den var aggressiv har ingenting å si for hyenene i den venstrevridde pressen.

Speaking of hyener.

Skjøt valp: – Psykotisk galning, skriver Dagbladets Vegard Kristian Kvaale som rapporterer fra New York.

Kristi Noem skjøt sin hund og geit: – Hun er bevisst grusom, er overskriften til journalist Hina Aslam i Dagsavisen.

En drept hund kan koste Kristi Noem jobben som amerikansk visepresident. Hunder kan både bygge og ødelegge politiske karrierer i USA, skriver Gunnar Kagge i Aftenposten.

Norske medier beskytter katastrofen i Det hvite hus

Den vakre guvernøren med norske aner forsvarte sin historie om at hun skjøt og drepte familiens hund, og antydet at president Bidens schæferhund, Commander, hadde fortjent en lignende skjebne.

New York Times skriver om saken.

I motsetning til norske medier, avslører venstrevridde NYT at Commander har bitt 24 Secret Service-agenter. Nok et bevis på at journalister i hovedstrømsmedier i Norge faktisk er en større beskytter av katastrofen som okkuperer Det hvite hus.

Document skrev om den oppsiktsvekkende historien som burde ha skapt overskrifter over hele Norge. Ingen normal person lar hunden bite 24 mennesker før de tar affære.

The Bite House del 2: Presidentens hund har bitt 24 Secret Service-agenter

Dessuten har USA dyrevernlover på lik linje med Norge og hunden til en vanlig mann i gata hadde blitt avlivet etter første gang, hadde bittet vært alvorlig nok.

Lovene variere fra stat til stat men det er to tilfeller der hunder vanligvis blir avlivet skriver advokatfirmaet Ehline Law Firm:

Det er andre gang hunden har angrepet en person.
Eieren har trent hunden til å angripe.

Hvis eieren visste at hunden var farlig eller trente den til å utøve vold, er straffen strengere, skriver advokaten. Det første punktet ville gjelde for Joe Biden hvis han var en vanlig mann i gata.

Etter at hunden din har angrepet 24 mennesker burde du vite at hunden er farlig, med mindre du er helt bortreist.

Straffene varierer fra ett år i fengsel til opptil fire år avhengig av alvorlighetsgraden, og opptil $10 000 i bot ifølge advokatfirmaet.

Hvis hunden biter et menneske ved to separate anledninger eller ved én anledning og forårsaker betydelig fysisk skade som følge av at hundeeiere ikke har utvist vanlig aktsomhet, er både heftige bøter og fengselsstraff aktuell.

I tillegg er det også alvorlige sivilrettslige konsekvenser, da det skjer ofte at offeret saksøker hundeeieren etter et angrep. Når man kjenner til hundens risiko, øker sjansen for å vinne frem med søksmålet. I tillegg øker det sjansen for at politiet avliver hunden.

Denne loven gjelder ikke for average Joe Biden fra Scranton, Philadelphia. Det hadde vært 24 søksmål og hunden hadde blitt avlivet hvis det skjedde i et vanlig hjem i Amerika skriver Peter Lombard på X.

Aftenposten: Commander utløste en liten skandale

Tilbake til Kristi Noem.

New York Times skriver videre at Noem, som er hardt ute å kjøre fordi hun drepte sin 14 måneder gamle hund og skrøt av det, tok søndag sikte på en annen families kjæledyr: Commander, president Bidens bitevillige schæferhund.

Commander ble sendt til et hemmelig sted etter at Secret Service registrerte 24 biteepisoder med ham mellom oktober 2022 og juli 2023, hvorav omtrent halvparten krevde legehjelp, skriver NYT.

På CBS’ «Face the Nation» antydet Noem at Commander også burde ha blitt avlivet:

– Joe Bidens hund har angrepet 24 Secret Service-agenter. Så hvor mange mennesker er nok til å bli angrepet og skadet på en farlig måte før du tar en beslutning om en hund?

Noem skrev om Bidens hun Commander i boken:

– En hund som biter er farlig og uforutsigbar – hører du etter, Joe Biden? – spesielt hvis du driver en virksomhet der folk har kontakt med hundene dine.

En hundemorder som vil bli visepresident, har kanskje en viss mulighet hos Donald Trump, skriver Gunnar Kagge i Aftenpostens artikkel nevnt ovenfor. – Han er nemlig én av tre presidenter som ikke hadde et kjæledyr mens han bodde i Det hvite hus. De to andre var Andrew Johnson og James Polk.

I en bisetning til slutt skriver Kagge:

– Dagens president Joe Biden har hatt flere schæferhunder. I februar utløste en av dem en liten skandale, da det ble kjent at hunden Commander bet vaktene fra Secret Service.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.